I Horsens har vi en helt særlig festival som er vokset og har udviklet sig gennem de seneste 24 år. Det er en langvarig og elsket tradition, for mange familier, at besøge Horsens Middelalderfestival. Festivalen er så elsket og bundet op på traditioner, at den helst ikke skal lave for store forandringer fra år til år. Det har arrangørgruppen måtte mærke et par gange, når de har modtaget kommentarer fra publikum.
- Det er lidt af en balance og puslespil at få brikkerne til Horsens Middelalderfestivals program til at gå op, fortæller programansvarlig Tine Nørgaard og fortsætter: Vi ved at publikum gerne vil opleve gensyn med elskede optrædende og aktiviteter, men vi ønsker heller ikke at festivalen skal stå stille. Vi ryster posen lidt hvert år, men skal heller ikke være for stolte til at bringe elskede indslag tilbage.
Et af de elskede indslag som Tine Nørgaard henviser til, er de italienske flagkastere, som foruden sidste års festival, ellers i mange år har været et fast indslag på Horsens Middelalderfestival. I år får festivalen igen besøg af de kraftige trommer og farverige flag, når den italienske trup Gruppo Sbandieratori e Tamburini di Torrita di Siena optræder på festivalen.
Tribune til Borggården og nyt og større børneområde
På Horsens Middelalderfestival er der plads til hele familien, også de mindste medlemmer. Børneområdet er i år blevet flyttet, så det har fået mere luft og plads centralt på festivalpladsen. Kig efter området Buen og de gule flag på pladsen, når I vil finde børneområdet, hvor der er aktiviteter for de mindste. Her kan de yngste i familien muntre sig med gakkede gøglerier, dans, kamp og værksteder. De lidt større børn kan skyde med bue og pil eller besøge en ridderlejr.
I Borggården kan du opleve et glædeligt og spændende gensyn med den tyske riddertrup Die Löwenritter, der kæmper i den flotte ridderturnering. Nogle gæster kan måske huske Die Lövenritter, der også optrådte på Horsens Middelalderfestival i 2015. I år kan publikum opleve ridderturneringen fra ståtribuner, der gør det lettere at følge med i alt, hvad der sker i arenaen. Rygtet lyder også, at der er kommet borgere til vores middelalderby på FÆNGSLET som vil gøre stemningen omkring ridderturneringerne endnu mere festlig.
Har du brug for et roligt øjeblik under festivalen kan du igen i år besøge Klosterhaven, der er ligger ved Middelalderkirken. Her er antallet af middelalderlige planter og lægeurter fordoblet, så der er nok at fordybe sig i.
Se allerede nu programmet online
Som noget nyt kan publikum i år allerede nu gå på opdagelse i festivalens online program på www.middelalderfestival.dk. Her kan man skabe sig et overblik over musikgrupper, børneaktiviteter, ridderturneringer og alt det andet. Det vil selvfølgelig også stadigvæk være muligt at få et godt gammeldags program i papir under festivalen.