Naturvidenskabelige fag stortrives på Horsens Gymnasium



De naturvidenskabelige fag er særdeles populære på Horsens Gymnasium: Halvdelen af årets 1.g’ere har valgt en naturvidenskabelig retning. Ikke mindst er linjen med bioteknologi populær – og har været det i flere år.
 Horsens Gymnasium var det første, lokale gymnasium, som satsede på bioteknologi som A-fag på en studieretning, og denne retning er fortsat særdeles populær. Kombinationen med matematik på A-niveau og fysik på B-niveau er nok udfordrende, men åbner også utroligt mange døre efter studentereksamen.
 Samtidig spiller det stærkt ind, at Horsens Gymnasium er godt rustet på lærerfronten.
 - Flere af vore lærere har enten skrevet lærebøger eller er selv med til at undervise nye lærere i deres fag. De er kort sagt store kapaciteter på deres fag, både pædagogisk og fagligt, og det kommer virkelig eleverne til gode, siger vicerektor Henriette Andersen.
 Hun er også glad for den studieretning, der kombinerer biologi på A-niveau med matematik og psykologi. At koble psykologi og biologi sammen er nemlig ret enestående på gymnasieniveau.
 - Det betyder naturligvis ikke, at vi glemmer de samfundsvidenskabelige, sproglige og kreative studieretninger, som har deres egne profiler, men vi har opbygget et stærkt miljø, hvor de elever, der kan og vil fordybe sig i naturvidenskabelige emner, både bliver udfordret og udviklet, siger Henriette Andersen og nævner, at elever fra Horsens Gymnasium hvert år deltager i såvel DM i Science samt i Georg Mohr-konkurrencen i matematik.
 En af gymnasiets deltagere i årets DM i Science er 16-årige Magnus Lindkvist Kjeldsen fra 1.e. Netop det naturvidenskabelige fokus var årsagen til, at han valgte Horsens Gymnasium.
 - Muligheden for at vælge bioteknologi på A-niveau var afgørende, ikke mindst fordi det giver masser af muligheder fremadrettet. Undervisningen her er på et højt niveau, vi kommer virkelig i dybden med tingene og der er en god blanding af teori og praksis. Endelig hører det med, at lærerne er enormt engagerede og helt tydeligt brænder for deres fag, siger Magnus Lindkvist Kjeldsen, som den 27. januar skal til DM i Science sammen med Kaarunya Mohanathas og Mikkel Bjørn Roed Lorentzen.
 Horsens Gymnasium har i flere år desuden været en del af Comenius-projektet, hvor eleverne i fællesskab med syv andre gymnasier i Europa – med engelsk som kommunikationssprog - arbejder med bæredygtig udvikling. I de kommende år tegner der sig nye internationale muligheder som følge af det nye samarbejde med gymnasiet i Horsens’ kinesiske venskabsby Chengdu.
 Bl.a. er det planen, at nogle af de elever, som begynder i 1.g efter sommerferien og som vælger den bioteknologiske linje, skal på udveksling med elever fra Kina. I Chengdu skal de bl.a. besøge udvalgte energi- og biokemiske virksomheder, med fokus på klima, bæredygtig udvikling og sundhed.
 Endelig fremhæver Henriette Andersen, at Horsens Gymnasium har et særdeles godt samarbejde med VIA i Horsens, ligesom gymnasiet også samarbejder med Aarhus Universitet og DTU i København.
 - Mange eksamensprojekter i naturvidenskabelige fag bliver til i samarbejde med disse institutioner, siger hun.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025