Nim Skole modtager donation til gigantskakNim Skole i Brædstrup er en af de 35 skoler, som fik penge fra Mejeriernes Skolemælkslegat til at lave projekter, der fremmer motion og fællesskab..

Nim Skole i Horsens Kommune har modtaget en donation på 5.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Pengene er øremærket til indkøb af to gigantiske skakspil, der skal styrke fællesskab og skolens lange tradition for skak.

Af Jørn Kildall

Skak er ikke kun et spil, det er også et pædagogisk værktøj, der kan styrke elevernes strategiske tænkning og fællesskab. Det er budskabet fra Nim Skole, som netop har modtaget en donation fra Mejeriernes Skolemælkslegat. De 5.000 kr. skal bruges til at købe to gigantskakspil, som eleverne kan bruge i frikvartererne og i undervisningen.

En lang tradition får støtten

"Nim Skole har en lang tradition for at spille skak, og vi deltager hvert år i skolernes skakdag. Med de nye gigantskakspil kan vi både styrke denne tradition og fremme fællesskabet blandt eleverne," siger Pernille Ræbild Olsen, medlem af skolebestyrelsen, i en pressemeddelelse.

35 skoler har modtaget donation

Mejeriernes Skolemælkslegat støtter hvert år en række projekter, der har fokus på sundhed, læring og fællesskab på danske skoler. I denne omgang er Nim Skole en af de 35 skoler, der har modtaget en donation.

"Vi er meget glade for, at vi kan støtte skolernes arbejde med at skabe et godt læringsmiljø og et stærkt fællesskab. Nim Skoles projekt med gigantskak er et godt eksempel på, hvordan man kan kombinere læring og leg," siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Alle nyder godt af Gigantskak

Donationen vil ikke kun gøre en forskel for de nuværende elever på Nim Skole, men også for fremtidige generationer. Gigantskakspillene vil nemlig blive et fast element i skolens udstyr, så alle elever kan nyde godt af dem i mange år fremover.

Næste ansøgningsrunde for Mejeriernes Skolemælkslegat åbner i november 2023.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023