Ny havsvømmebane i Horsens fjord: frivillige kræfter står bag projektet



Når du kigger ud over vandet ved Langelinie, kan du spotte 8 store, gule bøjer. De markerer den nye, horsensianske havsvømmebane, som er 500 meter lang og 30 meter bred. Manden bag idéen er Allan Broberg, som er medlem af Horsens Triatlonklub.

- Vi har savnet en havsvømmebane her i byen, og vi har glædet os til, at den kom. Især da svømmehallerne var lukket på grund af covid-19. Det er dejligt, at vi nu også kan bruge fjorden til at træne og svømme baner i, siger Allan Broberg

Havsvømmebanen er ikke kun for professionelle sportsudøvere eller dygtige triatleter. Det er tilladt for alle at bruge banen.

- Havsvømmebanen er for alle, som har lyst til at svømme baner. Vandet er som regel meget roligt, og vanddybden er kun 1-1,5 meter, så de fleste burde kunne bunde, tilføjer Allan Broberg.

Husk en badehætte i en stærk neonfarve

Det er stadig tilladt for sejlere, surfere og andre vandhunde at krydse havsvømmebanen. Det er derfor vigtigt, at man har det rigtige udstyr på før man hopper i vandet.

- Det er meget vigtigt, at man har en badehætte på, som er i en stærk neonfarve, så man er til at få øje på. Og derudover opfordrer vi selvfølgelig til, at man viser hensyn til hinanden, siger Allan Broberg.

Startede som en mail til kommunen

Der var ikke lang fra tanke til handling, da Allan Broberg skrev en mail til kommunen med sin idé.

- Os i triatlonklubben har været nødt til at køre til andre kommuner for at bruge deres havsvømmebane, og det synes jeg var en skam, når vi nu har fjorden i vores baghave. Jeg skrev derfor en mail til kommunen, hvor jeg beskrev projektet, og de var med på idéen fra start, siger Allan Broberg.

Sammen med Horsens Kommune lavede Allan alt forarbejdet med indsendelse af ansøgninger og holdte møder med relevante interessenter, men nu hvor banen er etableret er det triatlonklubben, som har ansvaret for vedligeholdelse.

- Det har været en forholdsvis nem proces, og jeg tænker, at hvis man har en god idé, kan det aldrig skade at spørge. Det værste, der kan ske, er, at man får et nej, siger Allan Broberg afslutningsvist.

Havsvømmebanen har en prøveperiode på 1 år. Kommunen er desuden i gang med at forbedre badebroen på Langelinie. De har udvidet den eksisterende platform og er ved at lave en rampe til kørestolsbrugere, så de kan komme i vandet.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025