Da Magnus’ forældre får den ubærlige besked, at lægerne i Danmark ikke kan gøre mere for deres søn, er deres eneste håb en klinik i udlandet. En behandling tilbyder Magnus 30 procents chance for overlevelse - en chance, som forældrene, forfølger med krop og sjæl. Men behandlingen koster i nærheden af 800.000 kroner – penge som familien ikke har.
Er sorg blevet social?
Familien og deres venners forsøg på at redde Magnus får dem til at starte en indsamling på Facebook. På under en uge lykkes det med hjælp fra hele Danmark at indsamle over halvanden million kroner. Familien overvældes af støtte, trøst og økonomiske bidrag, da facebookgruppen ’Fighting for Magnus’ på få dage får godt 30.000 medlemmer, der følger og deler familiens håb.
"’Kampen om Magnus’ er en stærk og meget bevægende film om, hvordan en familie håndterer tabet af et barn og en bror. Men filmen er også et nutidsbillede på, hvordan den digitale verden skaber sammenhold og påvirker den måde, vi bearbejder og deltager i sorg på. Hvorfor engagerer så mange mennesker sig i familiens sorg, hvad betyder den digitale støtte for familien, og for den måde vi taler om sorg og død på? Det er nogle af de spørgsmål, som programmet lægger op til debat omkring," siger redaktør i DR Medier Erling Groth.
’Mivs’ sidste rejse
DR er med, når familien får afgørende nyt fra Rigshospitalet, når den sidste afgørende skanning viser, at det haster med at komme i behandling i Spanien, og når familien overvældes af den heftige, landsdækkende indsamling på Facebook. Endelig følger seerne ’Miv’ på hans sidste rejse til Malaga, hvor han dør, inden behandlingen bliver sat i gang.
Da Magnus dør, siger et stort netværk af fodboldkammerater, familie, venner og det nye virale netværk farvel på forskellige måder. Og familien sidder tilbage med deres livs største sorg samtidig med, at livet skal gå videre for dem, der er tilbage.
"Det har været utroligt givende, men også hårdt at følge familiens svære kamp for Magnus. Man kommer unægteligt tæt på, når man følger en familie, der står i så vanskelig en situation. Jeg er derfor dybt imponeret over forældrenes overskud til at have et kamera på sidelinjen. Og deres mod til at lukke - ikke bare os - men hele Facebookgruppen ind i deres hverdag. Samtidig er jeg taknemmelig for, at familien giver os mulighed for at dokumentere, hvad man gør og tænker, når det værst tænkelige rammer en familie. Magnus' forældre viser åbent og ærligt den virkelighed, de står i. De er fantastiske til at sætte ord på deres håb, frygt og siden sorg, hvilket jeg tror, mange familier kan lære af. Efter at have set programmet, kan man i hvert fald ikke undgå at tænke over livets skrøbelighed. Og det sammenhold, vi mennesker kan opleve - når det virkelig gælder," siger programmets tilrettelægger Anne Herlin.
"Kampen for Magnus", søndag den 31. maj kl. 20.00 på DR1.