44 husstande om én forening



I Underup bor der lige præcis nok mennesker til, at der kan dannes en forening.
 Og det har de så gjort.
 For halvandet år siden var ”Foreningen for godt naboskab – Underup og omegn” en realitet.
 I øjeblikket er 44 husstande ud af 95 tilmeldt foreningen, som geografisk dækker Underup, Torp og Vorbjerg, men formanden Rasmus Buhl er sikker på, at flere vil komme til.
 - Det er vigtigt, at små flækker som Underup har en fælles stemme, siger han og understreger, at når han bruger ordet flække, er det kærligt ment. Underup og Torp er små landsbyer, men det er ikke ensbetydende med, at der intet sker.
 Og med en god pose penge i baghånden er vejen banet for endnu flere kreative tiltag.
 Underup har i lighed med de tre landsbyer Ørskov, Sejet og Gantrup fået 100.000 kr. at arbejde med i forbindelse med Projekt Tryg Landsby 2017, som Horsens Byråd har taget initiativ til.
 Og foreningen er (også) et godt fundament at stå på i lige netop denne forbindelse.
 I foråret holdt områdets beboere et brainstorm møde, hvor en masse kreative forslag blev vendt med hensyn til, hvordan pengene skal bruges, og der var opbakning til at gå i gang med syv projekter.
 - Tryg Landsby-projektet betyder meget for småbyer som vores. Dels selvfølgelig fordi vi kan få realiseret en masse projekter, der koster penge men også, fordi beboerne lærer hinanden at kende ved at arbejde på kryds og tværs i forskellige grupper. Det er virkelig med til at skabe godt naboskab, mener Rasmus Buhl.
 Et af projekterne i Underup går ud på at få lavet et samlingssted på Kastanjeplænen ved kirken. Her skal der efter planen stå borde og bænke, og der skal laves petanquebane og opstilles havespil og madpakkehus.
 Men egnen omkring Underup kan også byde på en smuk natur og en spændende historie, der er oplagt at udnytte markedsføringsmæssigt.
 - Vi har lavet arbejdsgrupper, som blandt andet skal arbejde med at gøre områdets mange gravhøje, stier og seværdigheder endnu mere synlige. Vi samarbejder desuden med Nim Skole om Projekt Skolespor, der går ud på at sende eleverne ud i landskabet for at finde og formidle de gode historier, siger Rasmus Buhl.
 Formålet med Projekt Den Trygge Landsby er at skabe udvikling og tryghed i landsbyerne. Selve arbejdet med at få realiseret projekterne er mindst lige så vigtig som de konkrete resultater.
 Projektet foregår i samarbejde med Horsens Sund By.

Nogle af projekterne i de tre øvrige landsbyer:
Ørskov:Hjertestarter/Fartdæmpning med eksempelvis vejbump/Opgradering af julebelysning.
Sejet: Shelter i Rold Skov/Trailer med kano og kajakker til fælles brug/Indhegnet hundegård.
Gantrup: Udelivsaktiviteter/Hjemmeside for området/Skovprojekt med blandt andet stier, hemmelige huler m.v.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025