
For tredje gang udvælger Horsens Kommune nu Trygge Landsbyer, hvilket er ensbetydende med, at fire landsbyer bliver hver 100.000 kr. rigere.
I år går pengene til Sejet, Underup, Gantrup og Ørskov.
- Det var et meget kvalificeret ansøgerfelt. Nu er det op til landsbyboerne at finde ud af, hvilke lokale projekter, der skal virkeliggøres, siger Jesper Nielsen, tovholder i Sund By.
Erfaringer fra tidligere år viser, at landsbybeboerne udviser stort engagement i arbejdet med at gøre deres landsbyer endnu mere levende. Omkring 1000 beboere har været inddraget i større eller mindre omfang i de i alt 11 landsbyer, som indtil nu har været udvalgt.
Noget der glæder Ole Pilgaard Andersen (DF), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget:
- Det har selvfølgelig betydning, hvilke resultater landsbybeboerne opnår med pengene, men processen – og dét at mange beboere involveres - er mindst lige så vigtig. Hidtil har de 100.000 kr. i høj grad været med til at skabe sociale mødesteder, kulturelle aktiviteter, aktiviteter for børn, forskønnelse, flere muligheder for aktivt udeliv og meget andet, siger Ole Pilgaard Andersen.
Erfaringerne fra De Trygge Landsbyer er også nået ud over landsbygrænserne. Repræsentanter fra Vrønding og Lundum, Trygge Landsbyer 2016, har netop præsenteret erfaringerne for 1200 deltagere i konferencen Velfærdens Innovationsdag i København.
Horsens Kommunes tovholder på De Trygge Landsbyer skal desuden præsentere erfaringerne på en konference i Ungarn i starten af marts i regi af Verdenssundhedsorganisationen WHO.
Herhjemme vil de lokale tovholdere i de fire landsbyer indlede deres arbejde den 22. februar med et fælles opstartsmøde i Sund By butikken.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!