Vær så god - her er en håndsrækningDemens er svært at se. Derfor har Danmark fået et nyt demenssymbol til mennesker, der er hjemmeboende, med demens.

I alt har 89.000 mennesker demens og 400.000 pårørende er berørt.

Demenssymbolet er en håndsrækning, der skal gøre det tryggere for mennesker med demens at færdes i det offentlige rum.

Demenssymbolet er et hjælpemiddel, man kan bruge, hvis man ønsker at vise, man har demens – fx for at møde større forståelse og tålmodighed i bussen eller supermarkedet.

Symbolet er udviklet af Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark. Der har været mennesker, der har demens, pårørende, fagfolk og frivillige med til at udvikle det nye symbol.

Det skal du gøre, når du ser demenssymbolet

Når du møder en person, der bærer symbolet, så skal du være særligt opmærksom. Måske er der brug for en hjælpende hånd, men det er ikke sikkert. Det langt fra altid, at en, der har demens, har brug for hjælp. Nogle gange kan et smil eller lidt ekstra tid, forståelse og tålmodighed gøre en stor forskel.

Husk og følg disse tre simple råd, når du ser demenssymbolet:

  • Tag kontakt – Smil og vær imødekommende.
  • Tal tydeligt – Stil ét spørgsmål ad gangen.
  • Vær tålmodig – Sæt tempoet lidt ned, og hjælp gerne på vej.

Sådan får du et demenssymbol

Hvis du eller en, du kender, har demens og gerne vil bruge symbolet, kan du bestille et gratis sæt med demenssymbolet i.

I sættet er der flere ting, som du kan bruge efter lyst og behov. Der er både en pin (nål til tøjet, tasken e.l.), klistermærker, en nøglering og et skilt, så man kan bære symbolet både synligt og diskret.

Hvis du vil bestille et gratis demenssymbolsæt kan du kontakte demenskoordinatoren i din kommune eller dit lokale rådgivnings- og aktivitetscenter. Du kan også bestille sættet i Ældre Sagens webshop mod betaling af portoen.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021