1000 Stories - Bourbon Barrel-aged, Zinfandel



Den mægtige bøffel er et ikonisk symbol på amerikansk historie, en historie med tusind historier, unikke traditioner og pionerånd. Amerikas historie, hårdt arbejde og vedholdenhed lever videre i alle dem, der fortsætter med at være  indbegrebet af Amerikas karakter. Dette er inspirationen til 1000 Stories, en unik vin lagret i bourbon tønder.
 For mindre end 200 år siden strejfede mellem 30 og 60 millioner bøfler (også kendt som ”bison”) rundt på de nordamerikanske sletter. I slutningen af det 19. århundrede var antallet kun 1000, da masseslagtninger bragte arten på randen af udryddelse.
 Takket være en stor indsats startende i begyndelsen af 1900-tallet af det amerikanske Bison Society (ledet af Theodore Roosevelt) er bøffelbestanden vokset til omkring 450.000, men færre end 20.000 har egentlig fri bevægelighed.
 Wildlife Conservation Society (WCS) har opbygget et netværk af eksperter og har stærke relationer med ranchers og indianske stammer i et forsøg på at genoprette naturarealer for bøffelbestanden. 1.000 Stories støtter disse bestræbelser og arbejder med WCS på at udvikle programmer og genindføre bøflen til sunde miljøer, hvor de kan trives og bidrage til økosystemerne igen.

Winemaker
Ved hver høst eksperimenterer Winemaker Bob Blue med nye teknikker og stilarter. I sine tidlige dage som vinproducent var det vanskeligt at erhverve vintønder af eg. Han brugte gamle bourbontønder til lagring af alt fra Chardonnay til Zinfandel. På det tidspunkt var målet at neutralisere de forkullede karakteristika før ældning af vin. Efter høsten i 2013 kom Bob til at spekulere på, hvad der ville ske, hvis lagringen bestod af både nye og brugte bourbontønder. Ideen til 1000 Stories Zinfandel blev født, og hver eneste lille parti, fremstillet siden da, er blevet en meget eftertragtet handelsvare.

Området
Zinfandel fandt vej til den amerikanske østkyst i det tidlige 19. århundrede, og nåede med sikkerhed til Californien i 1852. Allerede i 1858 blev vin fremstillet af Zinfandel druer fejret for sin enestående kvalitet. Siden den tid har druen været meget populær og fremstår i dag som primær druesort for området.

Vinmarkerne
Vinmarkerne er placeret på et område, der strækker sig fra The Redwood Valley i syd til Sanel Valley. Vinstokkene varierer i alder fra 9-45 år. Druerne kommer fra vinmarker såsom Grider, Buckholtz, Mattern, Ringe og Hooper, hvis slægtshistorie går tilbage til 1880’erne.
 En af nøglerne, til at gøre Zinfandel til stor vin, er at plukke druerne meget modne, hvilket bringer hindbær og sort peber krydderismag til vinen. 1.000 Stories druer stammer fra vinmarker adskilt fra Stillehavets kyst af det kystnære område, der er det ideelle klima for væsentlig modenhed. Hver enkelt parti er lavet separat og derefter ældet i amerikanske og franske egevintønder før efterbehandling i bourbontønder.

Tønder
Winemakernes dedikation med vin er at indarbejde den blide virkning af nye Bourbon egetræsfade i Zinfandel vinen med dens forkullede vanilje og tørrede urtesmag. De nye bourbontønder giver samme effekt som en vintønde, men med en unik smagsprofil. Nogle af disse tønder er 13 år gamle og blev engang brugt til at lave høj kvalitetsbourbon.
 Bourbon er entydigt amerikansk. Det er lavet af amerikanske majs og ældet i amerikansk fremstillede tønder, der er blevet ristet og forkullet. Det er dette, der giver bourbon sin karakteristiske farve og smag. Denne amerikanske “whisky” blev kendt som bourbon på grund af sin tilknytning til området, Old Bourbon i Kentucky i begyndelsen af 1800-tallet.

Vinen
1000 Stories er en harmonisk vin med fin balance af Zinfandel druer fra Mendocino og Sonoma områderne, der er fyldt med aromatiske røde frugter, dufte og komplekse sorte frugtsmage. Et strejf af Petit Sirah og Syrah forstærker vinens karakter endnu mere.
 Vinen har en dyb, rig, lilla farve. Intense røde frugter er på næsen, med sort peber krydderi og et strejf af nelliker og tørrede urter. Ganen er fyldt med modne tanniner, hindbær, tranebær og sort frugtsmag, efterfulgt af hvid og sort peber krydderier. Vinen afsluttes med et strejf af varme og sødlig røg fra Bourbon lagringen, en smag der bliver hængende i lang tid.
 Vinen er en perfekt ledsager til grill og generelt til rødt kød. Vinen kan købes i hele april til 99 kr. i SuperBrugsen Østbirk og Gedved. Normalprisen er 199,95.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025