Ældre Sagen Horsens Nord var på æbleskudPå en smuk og lidt blæsende efterårs fredag havde en lille snes medlemmer fra Ældre Sagen i Horsens Nord sat hinanden stævne hos Tolstrup Æbler hvor landmand Holger Hansen viste rundt og fortalte om driften af æbleplantage, bier og får.

Af Jørn Kildall

Medlemmerne fra Ældre Sagen havde medbragt kaffe og æblesnitter fra Kagehuset som er lavet med æbler fra Tolstrup Skovgård og inde i mosteriet fortalte Holger Hansen de fremmødte om sin økologiske drift af gården.

Det betyder at der ikke er mange sprøjtemidler som må anvendes i plantagen og her er bagepulver blandet i vand det bedste middel mod skurv.

Plantagen er på 8 HA og Holger Hansen fortalte at æblesæsonen går på hæld og at man skal have plukket det sidste frugter indenfor de næste 14 dage. Selve æbleplantagen blev grundlagt i 2008 da Holger overtog gården, som også har bier hvor fra man sælger honningen og på marken ud til vejen ser man de mange får, som giver en del lam som også sælges.

Arbejdet med æblerne begynder typisk i april måned når ukrudtet begynder at vokse op af jorden. På arealerne har man 10 forskellige sorter af æbler som blandet andet er Discovery og Inger Marie.

I gårdbutikken kan man købe de mange gode økologiske varer fra Tolstrup og gårdens æblemost er virkelig velsmagende. Efter en god rundtur i æbleplantagen og andre steder på bedriften, var der kaffe og æblesnitter inde i mosteriet.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021