Bedre og billigere respiratorhjælp



For chefkonsulent Martin Kragh Abildgaard er drivkraften for opstart af Respiratorhjælp Danmark Aps den 1. maj i år et grundlæggende ønske om at skabe forbedret kvalitet for patienterne i forhold til deres hjælperordninger / vikarordninger ud fra en klar erfaring om, at de fleste hjælperteams kan optimeres:
 - Ringe kvalitet er oftest forbundet med ekstra omkostninger, og derfor erfarer vi, at optimering af kvalitet og rationel anvendelse af det offentliges ressourcer går hånd-i-hånd. I og med vi har beskæftiget os med mange hundrede patientforløb gennem årene, så er ”værktøjskassen” stor nok til at lokalisere de potentialer og optimeringsmuligheder, der er i de fleste sager til gavn for såvel patienter som myndigheder, siger Martin Kragh Abildgaard.
 Med over 10-års erfaring fra hjemmerespiratorområdet, heraf mange år med det faglige ledelsesmæssige ansvar for området i Region Midtjylland og deltagelse i Ministeriel arbejdsgruppe, har Martin Kragh Abildgaard startet sit eget konsulentfirma målrettet expertbistand til professionelle aktører på området: regioner, kommuner, sygehuse, vikarbureauer o.lign.
 Der er på landsplan ca. 700 patienter, som modtager respiratorisk behandling i eget hjem og som samtidig har en behov for at blive fast overvåget af en hjælper under denne behandling. Der anvendes på landsplan over 1,5 mia. kr. årligt på udgifter til disses hjælperordninger / vikarordninger.
 - Det er det første private foretagende af sin art i Danmark, og overordnet set er firmaets specialviden de hjælperordninger, som er en nødvendig forudsætning for at kunne modtage respiratorisk behandling i eget hjem, herunder organiseringen, etableringen, finansieringen og den løbende drift af ordningerne, oplyser Martin Kragh Abildgaard, som i øvrigt hæfter sig ved, at firmaets visioner falder fint i tråd med de regionale sundhedsplaner om at få sat patienterne mere i centrum og sikret en højere grad af patient inddragelse.
 Reelt er der tale om et meget lille – men dyrt – specialeområde, som stikker meget dybt. Når man deler patienterne ud på landets 98 kommuner og tager højde for, at mange sager er koncentreret i de store kommuner – Aarhus, Aalborg, Odense og København – så er der kun nogle få respiratorpatienter i de enkelte kommuner, så det er vanskeligt at oparbejde den fornødne know-how. Særligt når man også tager i betragtning, at disse sager oftest er fordelt på 3 forvaltningsgrene i hver kommune: Ældre, Voksenhandicap og Børnehandicap, ligesom der også sker løbende udskiftning blandt de aktører, der sidder med sagerne i forvaltningen.
 Ifølge Martin Kragh Abildgaard består Respiratorhjælp Danmarks speciale bl.a. i at afklare følgende i de konkrete sager: Hvilken ordning er relevant? Hvordan sikrer man korrekt opbygning af en ordning? Hvordan sikres de rette faglige input til hjælperteams? Hvordan understøtter man løbende patient og hjælperteam med personalemøder og konfliktløsning? Hvordan sikrer man god kontinuitet i ordningen?
 Hertil kommer, at Respiratorhjælp Danmark har en vision om at bidrage til udvikling og skabe innovation og nytænkning på området:
 - Hvis udgifterne på området ikke bare skal stige ligefrem proportionalt med tilvæksten af patienter, så er det af afgørende betydning, at man får skabt innovation på området, og her skal de professionelle være parat til at give afkald på vanetænkning, slutter Martin Kragh Abildgaard.

winkKlik her, bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis og få nyhederne på din Facebookvæg!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025