
Carsten Wollsen fra Østbirk er med som statist i Kong Arthur. Foto: Rasmus Nors Meyn Mathiassen
Det kongelige Teater bygger en ny teatertradition for hele familien op i det jyske med Kong Arthur, og har netop offentliggjort en tilbagevenden til Moesgaard med Hobitten i 2021. Udendørsteater kan noget særligt i forhold til teater, som både bliver vildere og større end indendørs. I Kong Arthur vil publikum blive blæst over af de kongelige skuespillere, 100 statister maskeret som søkor, riddere, og borgere i Camelot, samt ryttere på heste og motor cross kørere i en overraskende scenografi, med et overvældende lys- og ildshow.
Én af disse statister er Carsten Wollsen på 40 år, som bor i Østbirk og til dagligt arbejder som softwareudvikler ved Kamstrup i Stilling. Han har meldt sig til Kong Arthur fordi det var en fuldstændig fantastisk oplevelse at være med i Røde Orm, og han håber at gentage denne. Samtidig har han med hjemmefra, at ting ikke bare opstår af sig selv, så hvis man vil have noget til at ske er man nødt til selv at lægge en indsats. Derudover fandt han ud af med mig selv efter Røde Orm at det er fedt og givende at være frivillig og har derfor også deltaget som frivillig i andre projekter i Aarhus.
Hvad skete der efter sagnet om Kong Arthur?
Forestillingen tager fat på sagnet om Ridderne af det runde bord efter Kong Arthur har bekæmpet den frygtelige drage Belvarg, samlet England og fået forvist sine onde søster Morgana Le Fey.
Nu er Kong Arthurs England i forfald. Ridderne af Det Runde Bord er udenlands på jagt efter Den hellige gral, og magikeren Merlin har ikke vist sig i mange år. Nu rygtes det, at Englands plageånd, dragen Belvarg, er blevet set i nærheden af Camelot, og Morgana Le Fey, som Kong Arthur oprindeligt bortviste fra sit kongerige, dukker op for at indvie sin søn Mordred i den sorte magi. Kan Arthur finde sin kampgejst, samle Riget igen og bekæmpe den altødelæggende sorte magi?
Kong Arthur får premiere d. 22. maj og spiller frem til d. 29. juni.