Caterelev tog sølvmedalje med torsk og svinemørbrad



Men faktisk var det ikke ligefrem favorit-ingredienserne, hun blev præsenteret for med torsk og svinemørbrad, da mesterskaberne gik i luften. Og så meget desto mere var det lidt af en præstation at være så tæt på guldet.
 - Men hold da op, hvor var jeg bare lige i øjeblikket træt af det. For et point er jo slet ingenting, siger hun, mens hun i dag er glad for og stolt over sølvmedaljen.
 - Det giver mig et boost i forhold til at komme videre. Og når jeg skal ud at søge job som kok til januar, så betyder det da noget, siger hun, der også scorede bronzemedalje i sin svendeprøve.

Forret og hovedret til 5 personer
Ved mesterskaberne dystede deltagerne i såvel forret som hovedret. Og for Pernille Holmer Jørgensen handlede det i første omgang om at gå i lag med sin opskriftsbog og derudfra selv komponere sine retter.
 - Jeg skulle lave fem tallerkener. Fem med torsk som forret og dernæst fem med svinemørbrad, og det blev så en rugpaneret og kogt torsk til forret og en ovnstegt svinemørbrad til hovedret, siger hun.

Fremtiden: Cafe eller videreuddannelse
At Pernille Holmer Jørgensen på den måde formår at være kreativ selv, når det ’brænder på’ med ingredienserne, har hun givet fået med sig helt fra barnsben, hvor det at være med sine forældre i køkkenet var en naturlig ting.
 - Så lige siden jeg var seks år, har jeg vidst, jeg skulle lave noget med mad, siger hun.
 Spørgsmålet er så, hvor Pernille Holmer Jørgensen er om fem år.
 - Tja, enten er jeg nok ved at starte en cafe op sammen med min far. Eller også er jeg gået i gang med uddannelsen til fødevareteknolog, siger hun.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

Ringvej Syd
29. maj 2025