Danskerne samlede 3,5 mio. kr. ind digitaltFoto Jan Grarup

Havde verden set ud, som den plejer, ville tusindvis af danskere have stemt dørklokker i søndags for at samle ind for DRC Dansk Flygtningehjælp (DRC) og de mennesker på flugt, organisationen hjælper. Men pandemien har sat en stopper for den traditionelle landsindsamling, der ellers har ligget fast i 19 år.

Alligevel er det gennem en digital indsamling lykkedes at samle 3.543.753 kroner ind til fordel for verdens flygtninge. En del har tegnet hjem på siden tegnethjem.dk og på den måde fået donationer, andre har doneret direkte på sms og mobilepay. Det er generalsekretær hos DRC Dansk Flygtningehjælp, Charlotte Slente, taknemmelig for: ”Det varmer os, at mange danskere har valgt at donere penge til mennesker på flugt, selvom der ikke er blevet ringet på døren. Jeg vil gerne sige en kæmpe tak.”

Resultatet ligger dog noget lavere end sidste år, hvor der endte med at blive samlet 12 millioner kroner ind. ”Der er naturligvis beklageligt, at vi ikke kan gennemføre indsamlingen som normalt. Det påvirker vores mulighed for at støtte mennesker på flugt. Rekordhøje flygtningetal, kriser, der varer længere og længere og så en pandemi har gjort behovets størrelse uden sidestykke. Men virkeligheden ser desværre anderledes ud for os alle.”

Konsekvenserne kan mærkes på tværs af de næsten 40 lande, hvor DRC er til stede. Pandemien er en sundhedskrise, men mest af alt en økonomisk krise for mennesker på flugt, der ofte er meget løst tilknyttet erhvervslivet. De mange nedlukninger af samfund, har derfor medført, at de har mistet deres indtægtsgrundlag. Den manglende indkomst påvirker familiernes mulighed for at få råd til mad, husleje og skolegang.

Det indsamlede beløb svarer til, at 16.255 familier kan få tag over hovedet.

Det er stadig muligt at donere på drc.ngo, også efter landsindsamlingens afslutning.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Borgmester Peter Sørensens virtuelle nytårskur
03. jan 2021