
Byrådsmedlem Martin Ravn har fremsat følgende forslag:
"Jeg vil gerne stille forslag om to årlige dialogmøder for de private dagtilbud. Det vil give de private dagplejere/børnepassere og institutioner mulighed for at komme i dialog med pladsanvisning og forvaltning. Kommunen er midt i en forandringsproces omkring vuggestuer, dagtilbud og folkeskole. For at smidiggøre denne proces er kommunikation mellem alle interessenter en nødvendighed. Her spiller de private aktører en betydelig rolle, og kommunen vil gennnem to årlige dialogmøder vise imødekommenhed og respekt."
Mit forslag blev i mandags vedtaget i Børne- og skoleudvalget. Ikke en beslutning som revolutionere dagtilbudsområdet, men alligevel ikke uden betydning. Horsens kommune er midt i en proces, hvor dagtilbudene samles i store enheder. Det giver økonomiske fordele og større fleksibilitet, som forældre efterspørger, men betyder samtidigt, at mange offentlige dagplejere mister deres job og mindre offentlige institutioner på landet lukker. Betyder det så at efterspørgslen efter disse tilbud forsvinder?
Nej, er svaret!
Forældre i hele kommunen efterspørger stadig tilbud, hvor deres barn ikke forsvinder i mængden og rammerne er mere trygge, også geografisk. Derfor bliver mere end 10 % af vores børn nu passet i 10 private institutioner og af 27 private dagplejere. I weekenden åbnede institutionen Livets Børn i Gedved og det er en udvikling, som vil fortsætte.
Derfor er dialogmøderne vigtige. Her har kommunen mulighed for at orientere om regler, love og tilsyn, mens alle private institutioner og dagplejere kan få svar på deres spørgsmål.
Min forhåbning er, at dialogmøderne vil være starten på et frugtbart og langvarigt samarbejde. De private dagtilbud er med til at sikre et mangfoldigt udbud for kommunens forældre. Det er en styrke for kommunen, ikke et problem!