- Jamen for fanden. Jeg kan ikke finde ud af alt det digitale. Det er for svært. Derfor vil jeg gerne slippe for det.
Da Jane Rosendal fra Borgerservice mødte op på Plejecenter Præsthøjgården med sine fritagelsesattester for Digital Post, var reaktionen hos den 71-årige Johannes Petersen ikke til at tage fejl af. Han var lettet.
Og Johannes Petersen var ikke den eneste, der bed mærke i, at tirsdag den 2. september stod i fritagelsernes tegn på plejecentret.
Først på formiddagen havde 20 ældre skrevet under på, at de foretrækker en fysisk postkasse frem for en digital, når de skal have post fra det offentlige.
Også Sigrid Andersen på 91.
- Jeg kan bedst lide at få post i min postkasse. Altså den uden for min hoveddør. Det digitale. Det gider jeg altså ikke. Vi ældre bliver påduttet for meget, hvad det angår, mener Sigrid, der har boet på Præsthøjgården i et halvt år og er glad for det.
Og så var der 81-årige Ruth Hjorth, som mødte op for lige at sikre sig, at hun nu også er blevet fritaget.
- Jeg har ikke meget indblik i det digitale, så jeg vil gerne slippe, lød hendes kommentar.
Borgerservice er for øjeblikket på turné på kommunens pleje- og ældrecentre og bibliotekerne i oplandet for at give borgerne mulighed for at framelde sig Digital Post, hvis det er dét, de ønsker.
- Ved at komme ud på plejecentrene og rundt på stuerne håber vi på at nå flest muligt, så alle - på den ene eller anden måde - er klar 1. november 2014, hvor den offentlige kommunikation med borgerne bliver digital, siger Jane Rosendal.
Som noget nyt får hjemmeplejens personale nu også mulighed for at tage en særlig fritagelsesblanket med ud til borgere i eget hjem, som personalet kan tage retur i underskrevet stand.