Skoleelever designer deres egen undervisning til First Lego League



Eleverne skulle, med udgangspunkt i temaet ’fremtidens læring og læringsmiljøer’, selv definere en problemstilling som de præsenterede løsningsforslag til overfor et dommer-panel. De dystede i kategorierne teknologi, forskning og markedsføring.
 Samtidig var det elevernes opgave at bygge, teste og programmere en Lego-robot, der skulle løse en række opgaver på en bane med en række forskellige forhindringer.
 Sofie og Tim fra DR’s Ultra var konferencier og de var sammen med 800 publikummer, dommere og frivillige med til at skabe en både glad og intens stemning.

Robot Bozz fra Billundskolen blev champions
Vinderne af First Lego League 2014 - First Lego League Champions - blev holdet Robot Bozz med elever fra syvende årgang på Billundskolen. De fik, foruden æren og en flot pokal, også en billet til den Skandinaviske FLL-finale i København.
 Benjamin Sørensen er et af medlemmerne af Robot Bozz. Han og holdkammeraterne har brugt meget tid til at forberede sig til FLL, og han fortæller om processen med at udvikle den lærings-app som var med til at give holdet sejren:
 - Vi har udviklet en app, der skal gøre det lettere at lære dansk grammatik. Der er forskellige niveauer, man kan arbejde med, og der er mange forskellige ordklasser at vælge imellem. Det er samtidig med til at gøre det sjovere at arbejde med grammatikken.
 Vinderne var euforiske og glædede sig til at fejre sejren på McDonald’s.

Eleverne skal tænke som forskere
Richard Brooks, hoveddommer for FLL og lektor på ICT Engineering-uddannelsen på VIA University College, er glad for, at skoleeleverne har fået mulighed for at arbejde med ’fremtidens læring og læringsmiljøer’:
 - FLL skal udfordre eleverne til at tænke som forskere og bruge nye teknologier på en sjov måde. Det er de er gode til – vi er blevet præsenteret for nogle flotte løsninger. Og jeg kan godt lide, at eleverne får mulighed for at arbejde med deres egen læring. For FLL skal være med til at udfordre både dem og os til at tænke læring på nye måder. Læring handler nemlig ikke kun om kateterundervisning, men om at få eleverne til at tænke i problemløsninger.

På tværs af faglige grænser
Den nye folkeskolereform gør FLL’s tema om læringsmiljøer højaktuelt, mener chef i Horsens Kommune Claus Grønlund. Reformen lægger nemlig op til, at eleverne skal spille en aktiv part i deres egne læring:
 - FLL får eleverne til at tænke nye teknologier ind i undervisningen, og samtidig har de vist evnerne til at koble det naturvidenskabelige med det ikke-naturvidenskabelige. Og netop evnen til at tænke på tværs af de gængse faglige grænser bliver afgørende i fremtidens undervisning og for elevernes læring.
 FLL er en verdensomspændende turnering, der henvender sig til unge mellem 10 og 16 år.

Til FLL i Horsens deltog skoler fra Billund, Hedensted, Horsens, Ry og Vejle.
I Skandinavien deltager 873 hold fra Danmark, Norge, Sverige og Færøerne.
I Danmark er der 351 hold fordelt på 10 turneringsbyer.
Insero, der udvikler projekter m.m. inden for energi og kommunikationsteknologi, er hovedsponsor. De sponsorerer bl.a. vinderholdets rejse og ophold til FLL’s skandinaviske finale i København.

 

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025