Elever fra Vestbirk som juniorkonfirmander i ØstbirkØSTBIRK - En gruppe elever fra 3. og 4. klasse på Vestbirk Friskole deltog i et juniorkonfirmandprogram i Østbirk Præstegård og kirke, hvor de overnattede og lærte om kirken.

Af Jørn Kildall

I Østbirk Præstegård og kirke var der travlhed, da elever fra 3. og 4. klasse på Vestbirk Friskole ankom en fredag eftermiddag for at prøve livet som juniorkonfirmander. De tilbragte en nat i præstegården, hvor de fik en række aktiviteter der bandt leg og læring sammen.

Aktiviteter og læring

Weekendens program inkluderede forskellige aktiviteter, der skulle introducere eleverne til kirkelivet. "Børnene kom glade og klar til en anderledes weekend," forklarer sognepræst Lone Buhl Pedersen. "Vi vil gerne vise dem, at kirken er et sted, hvor alle kan føle sig velkomne."

Kirken opdaget

Juniorkonfirmanderne deltog i bibelfortællinger, sang salmer og udforskede kirkerummet. De fik også en tur i kirketårnet og gik rundt på kirkegården for at se de forskellige gravsten. "At gå rundt på kirkegården gav også børnene et lille indblik i vores lokale historie," siger Pedersen.

Kreativitet på programmet

Udover de mere traditionelle aktiviteter fik eleverne også tid til at male billeder med bibelske motiver. "Det var en god måde for dem at udtrykke, hvad de havde lært og oplevet," fortæller Pedersen.

Weekenden var ikke kun en mulighed for at lære om kirken, men også en chance for at styrke fællesskabet mellem eleverne. Pedersen håber, at disse aktiviteter kan motivere flere til at deltage i fremtiden.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024