
På landsplan findes der over 100 erhvervsuddannelser og alene i Horsens kan unge vælge mellem 36 studieretninger på byens gymnasier. Valgmulighederne er mange, og det kan være svært for både de unge, deres forældre og lærere at danne sig et overblik.
Med de store ændringer, der sker på ungdomsuddannelsesområdet, er det særdeles vigtigt at både unge, forældre og lærere har en bred vifte af vejledningstilbud. Et af tilbuddene er speeddating, som afvikles fredag den 20. november kl. 10.00 til 11.30 på Stadionsvej 2, Learnmark Horsens.
Ung til ung-vejledning
Omkring 135 elever fra 8. og 9. klasse på Østerhåbskolen, Horsens Byskole og Langmarkskolen i Horsens har tilmeldt sig speeddating-arrangementet. Her skal grundskoleeleverne speeddate elever fra fem af Learnmark Horsens´ uddannelser, så de kan få svar på deres spørgsmål om fx uddannelsernes indhold, ungdomsmiljøet, lektiemængden og fremtidsdrømme.
- Vi tror på, at ung til ung-vejledning giver et godt billede af, hvordan det er at være elev på vores uddannelser. Det er ikke længe siden, vores elever har været i samme situation, og de er derfor gode sparringspartnere i forhold til uddannelsesvalg. Det er årsagen til, at vores egne elever spiller en væsentlig rolle i mange af de vejledningsaktiviteter, vi udbyder,” fortæller Niels Yde, der er direktør på Learnmark Horsens.
Stigende interesse for samarbejde
Reform af folkeskolen og uddannelsesvejledningen betyder, at Ungdommens Uddannelsesvejledning fremover kun skal lave individuel vejledning med de elever, der ikke er erklæret uddannelsesparate. Derfor har forældre og lærere i grundskolen fået en betydelig større rolle i forhold til at vejlede de unge i valg af uddannelse.
Learnmark Horsens har i det seneste år mærket en stigende interesse fra grundskoler, som ønsker at samarbejde omkring de unges uddannelses- og jobvalg. Foreløbig er der indgået omkring 40 aftaler om vejledningsaktiviteter, som primært afvikles på de forskellige grundskoler i kommunen.
- Målet med vores vejledningsaktiviteter er, at vi bidrager til at give de unge uddannelses- og jobbevidsthed og klæder forældrene og lærerne godt på til at vejlede de unge. Et bredt kendskab til alle ungdomsuddannelser er vigtigt, så de unge og forældrene har grundig viden om den uddannelse, de vælger – og dem de vælger fra, understreger Niels Yde.
Nyheder i nutid, bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook!