En levende hyldest: Landsskue Herning 2023(Foto: Arendina Post de Jong)

Avisens fotograf var til stede, fangede stemningen og mødte lokale udstillere i et fabelagtig flerdages eventyr.

Af Jørn Kildall. Fotos Arendina Post de Jong

Det var et særdeles begivenhedsrigt landskue, vi deltog i sidste weekend. Vi tog vores kamera og nysgerrighed med til Herning, og lad os bare sige, at det var det hele værd.

Et glimt af vores lokale stjerner

En af de lokale helte, Hans Jørn Møller Jensen fra Hovedgård, havde taget sin Aberdeen Angus tyr med. Den imponerende tyr, med sin dybe sorte pels, tiltrak mange beundrende blikke og gav alle en følelse af beundring og respekt.

En anden kendt skikkelse, Bent Sørensen, ligeledes fra Hovedgård, var også til stede med sin uimodståelige Hereford kvie, samt en ko med kalv. Disse prægtige dyr, med deres skinnende pels og stærke kroppe, var et vidunderligt syn for alle deltagere.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Lokale hjælpere og deres uforlignelige venner

Nanna og Karoline, lokale og modige pionerer fra Østbirk, gjorde en fantastisk optræden ved at trække deres limousine ko med kalv. Dyrene, som kommer fra Stenberg Limousine hos Jens Thaysen i Østbirk, viste en imponerende ro og ynde, takket være pigerne.

De majestætiske trækheste

Der var også plads til vores firbenede venner af den større slags. Familien Hald fra Brædstrup præsenterede deres 3-årige NordSvensk brugshest hoppe, Wilma, der med sin majestætiske holdning og kraftige kropsbygning vandt mange hjerter.

Ligeledes var der en smuk Belgisk hoppe på 3 år fra Lise Markussen i Skanderborg. Hoppen, med sin kraftige krop og rolige væsen, tiltrak mange beundrende blikke og var et absolut hit blandt børnene.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Maskiner og minder fra landbruget

Yding Smedie viste deres landbrugsmaskiner frem, hvilket gav en levende fortælling om landbrugets teknologiske udvikling.

Og i et charmerende sammensurium af fortid og nutid, fandt Line Iversen sine 3 køer fra hendes nyudkommet bog på Landsskuet i Herning. Det blev en glad genforening, som skabte smil på læberne hos mange af de besøgende.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

En hyldest til landbrug og samvær

Landsskue Herning 2023 har givet os alle smukke minder og indblik i vores lokalsamfundets dyreliv og landbrug. Det var en fornøjelse at deltage og vidne den hengivenhed og kærlighed, hver eneste udstiller har for deres dyr. Vi ser frem til at vende tilbage til næste år for at genopleve denne enestående oplevelse.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023