Landbrug

Lokalnyt

To stude er stadig på fri fod

24. oktober 2021
22. oktober fremlyste vi ejeren til et par kreaturer og ejeren er fundet, det er Holger Kjærgaard, som savner sine dyr. De to stude/tyrekalve er Skotsk Højlandskvæg er et sted i området hvor de tilsyneladende nyder den vilde natur.
Lokalnyt

Her kommer græskarrene fra

22. september 2021
Dagene er blevet korte og det bliver hurtigere mørkt, og der varmes op til en (u)hyggelig tid hvilket blandt andet kan ses i Åstruplund, hvor et underligt mørkt tårn har rejst sig.
Lokalnyt

Familien Sørensen inviterer indenfor på gården

16. september 2021
Søndag den 19. september kan du klappe en kalv, køre en tur i kreaturvognen og hoppe på halmballer, når familien Sørensen åbner dørene til deres landbrug. Flere end 900 børn og voksne har allerede meldt sig til Åbent Landbrug på Jægersborg, som ligger syd for Østbirk.
Lokalnyt

Mød glade øko-grise til Sofari

29. juli 2021
Gryntende grise med krølle på halen og trynen i jorden. Det syn venter på dig, når 12 økologiske griseproducenter inviterer danskerne inden for på gården til Sofari den 5. september.
Lokalnyt

Fuldkorn er godt for både dig og klimaet

15. maj 2021
Havregryn, rugbrød og grahamsboller smager godt og gavner helbredet. Og nu peger ny rapport på, at kornprodukter og herunder fuldkorn samtidig er i tråd med klimavenlig kost. Endnu en grund til at spise mere fuldkorn, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse, der med hjælp fra DTU Fødevareinstituttet, har udgivet rapporten.
Lokalnyt

Landbruget har klimaet på dagsordenen

14. marts 2021
»Klima er på dagsordenen – også i landbruget. Vi er i en rivende udvikling og vil gerne være med til at gøre en indsats for klimaet, men det skal selvfølgelig give mening. Udtagning af lavbundsjorde giver god mening. De kan være bøvlede at dyrke og med ringe udbytte, men vi skal selvfølgelig kompenseres for den jord, der bliver udtaget. Det skal der ikke være tvivl om.«
Lokalnyt

Hvorfor bruger landbruget ikke flere digitale teknologier?

5. marts 2021
Der er både økonomiske og miljømæssige gode grunde til at adoptere moderne informations- og kommunikationsteknologier i husdyrbrug. Men alt for få bedrifter i Europa tager teknologien til sig. Et nyt EU-støttet udviklingsprojekt skal nu finde ud af hvorfor og samtidig demonstrere teknologierne hos en række landmænd.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021