Endelave klar til at tage imod ø-gæsterBilledtekst: Alle vandreruter på Endelave begynder ved den nye infotavle, som man finder ved starten af molen. Foto: Havnefoged Jørgen Holm Pedersen.

Et godt samarbejde mellem kommune og Endelaves lokale Kanino-gruppe har resulteret i nye infotavler på øen. Formålet er at give de besøgende en endnu bedre oplevelse, når Årets Ø skal opleves, for eksempel via vandreruten Kaninoen.

Netop op til påskeugen er Horsens Kommune blevet færdig med at montere nye informationsskilte og bord-bænkesæt på Endelave, solskinsøen i Kattegat. Samtidig har den lokale kanino-gruppe opstillet flere afmærknings-pæle for at guide vandrere den rette vej rundt på de lokale vandreruter.

Projektet er lavet som del af den årlige pulje "Bedre adgang til naturen", som Horsens Byråd vedtog i budgetaftale 2018-2021. Dermed har kommunen kunnet realisere projektet med fornyelse af formidling på øen, som ifølge kommunen skal understøtte en god oplevelse for øens gæster, når de bevæger sig rundt på øen:

- De nye infotavler erstatter de hidtidige skilte, som havde en del år på bagen. Ud over at formidlingen på øen har fået et ansigtsløft, er skiltene også blevet forsynet med serviceinfo om, hvor der er vandposter og toiletter. Ikke mindst vandrere, der kommer for at gå Kaninoen, vil kunne få glæde af dette, forudser Skov- og Landskabsingeniør Lise Kjær Poulsen fra Horsens Kommune.

Netop den naturskønne vandrerute med det fængende navn Kaninoen trækker vandreglade turister til Endelave. Både Kaninoen og de kortere markerede ruter fremgår også på de nye skilte. Med en række nyopsatte bord-bænkesæt på ruten er der skabt flere muligheder for at hvile benene eller nyde sin medbragte frokost undervejs øen rundt.

På Endelave finder man fred og ro, rig natur, strande og masser af vandremuligheder. Foto: Ib Elgaard

Godt samarbejde mellem kommune og endelavitterne

Endelave er tidligere blevet hædret for det særlige og helt unikke drive, de lokale har, og det fællesskab, de skaber. Netop dette blev fremhævet af dommerkomiteen, som i efteråret 2020 kårede Endelave til Årets Ø 2020/2021 i Danmark.

Dette stærke lokale engagement har også vist sig gavnligt i forbindelse med Horsens Kommunes projekt med bedre skiltning på øen. Skilteprocessen er foregået i samarbejde med de lokale, som blandt andet har bidraget med lokal viden og fotos.

- Vi har været meget glade for det fine samarbejde med Horsens Kommune. Et samarbejde, der betyder, at vi nu har et endnu flottere skiltet tilbud til de mange, der gerne vil opleve vores dejlige ø og benytte vores vandreruter, siger beboer Ib Elgaard, der foruden at være stolt endelavit også er engageret i Kanino-gruppen, der er ophavsgruppe og står for Kaninoen.
- Det er altid dejligt, når to plus to giver fem. Sådan har vi oplevet det gode samarbejde med de lokale kræfter. De vil gerne formidle deres ø og tage godt imod gæsterne. Ved fælles indsats har vi løftet formidlingen til et tidssvarende niveau til glæde for alle, slutter Lise Kjær Poulsen.

Ib Elgaard er en del af Kanino-gruppen og dermed en af de mange lokale drivkræfter på Endelave. Arbejdet med at opstille flere afmærkningspæle på de øens smukke vandreruter står den lokale gruppe for.

FAKTA:

  • Endelave er 13,2 km2 stor.
  • Der er masser af naturoplevelser at gå efter på øen. Cirka en tredjedel af øen er skov, hede og overdrev.
  • Vandreruten Kaninoen er 21 km lang og går hele vejen rundt om øen. Der er også kortere ruter på 12, 5½ eller 3 km.
  • Bliv klogere på hvilke oplevelser, der venter på øen, ved at besøge øens hjemmeside: www.oenendelave.dk
  • Find sejlplan og book færgebillet på www.mf-endelave.dk
  • Find tips til aktiviteter og oplevelser via www.visithorsens.dk/horsens/oplevelser/endelave
  • Projektet med bedre skiltning på øen og faciliteter til ophold i naturen opfylder de overordnede mål i Horsens Kommunes Friluftsstrategi, som blandt andet handler om at styrke formidling om friluftsområder og friluftsaktiviteter. Læs friluftsstrategien på Horsens Kommunes hjemmeside: www.horsens.dk/Politik/StrategierOgPolitikker/KulturOgIdraet
Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021