Ø-livet i 70’erne krydret med magiske pandekagerDen 7. januar udkommer Heidi Lund Uhrskovs nye børnebog Johanne og Pandekage Amalie, som tager læserne tilbage til 70’erne på Endelave. Her bor Johanne sammen med sine forældre og lillesøster Klara. De elsker livet på øen, og de elsker naboen Pandekage Amalie og hendes magiske pandekager. 

Endelave er et rart sted, hvor nærvær og tryghed findes i rigelige mængder. Netop det nærvær, der findes på de små øer, ville Heidi Lund Uhrskov gerne have frem i bogen. Hun har selv købt den gamle skole, som hun bruger som sommerhus, og hun kan mærke den ekstra ro, som livet i søkantsdanmark giver.

På den lille ø Endelave har Johanne og hendes familie alt, hvad de har brug for. Der er både skole, købmand og et mejeri. Om sommeren er øen fyldt med turister, og en af dem er pigen Agnes, som er på Johannes alder. Agnes, som er fra storbyen, skal holde ferie på Endelave, og Johanne er lidt misundelig på hende, fordi hun har to ponyer – Johannes største ønske. Agnes er imidlertid ikke særlig sød mod Johanne eller hendes bedste ven Lasse, men et besøg hos naboen Pandekage Amalie og hendes magiske pandekager har det med at gøre alt godt igen.

Heidi Lund Uhrskov husker med glæde tilbage på sin barndoms sommerferier på Endelave i 70’erne. Her var der masser af tid til leg uden forstyrrende mobiler og IPads. Disse ferier har været en stor inspiration til Johanne og Pandekage Amalie, men også Heidi Lund Uhrskovs

ophold på Endelave i dag har fodret hendes fantasi og skabt grundlaget for bogen. Heidi Lund Uhrskov håber, at børnene vil kunne mærke stemningen og atmosfæren fra ø-livet og søkantsdanmark, når de læser Johanne og Pandekage Amalie. I en testskoleklasse er Johanne og Pandekage Amalie blevet læst højt, og børnene kunne sagtens blive enige om, at Endelave virker som et dejligt sted at være.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023