Energi

Lokalnyt

Solcelleteknologi kan gøre verden fossilfri hurtigere end beregnet

30. marts 2021
Begrænsninger i de modeller, som IPCC lægger til grund for sine beregninger om mulige veje til en klimaneutral energiproduktion, betyder, at solcellers potentiale som motor i en grøn omstilling undervurderes voldsomt. Det er konklusionen i ny forskning fra en række forskningsinstitutioner og solcelleeksperter verden over.
Lokalnyt

Få støtte til en varmepumpe

14. marts 2021
Overvejer du som boligejer at skifte den gamle varmekilde ud med en varmepumpe, så er der god mulighed for at søge tilskud til installationen. Der er blandt andet en ny pulje klar den 1. april, som man kan søge fra.
Lokalnyt

Andelshavere får næsten 500 mio. kr. i rabat

12. marts 2021
I lighed med 2020 giver Norlys i 2021 en ekstraordinær rabat på næsten 500 millioner kroner til koncernens andelshavere. Det samme er planlagt for 2022. På tre år bliver der samlet set udbetalt knap 1,5 milliarder kroner i rabat til Norlys-koncernens 735.000 andelshavere.
Lokalnyt

Millionstøtte klar til boligejerne lige efter påske

8. marts 2021
Nu bliver det igen muligt at søge støtte til at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe fra bygningspuljen. Men ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne gælder det om at være hurtig, for pengene kan hurtigt få ben at gå på.
Lokalnyt

Ny energimærkning skal hjælpe forbrugerne med at spare penge

1. marts 2021
I går hed den bedste energiklasse for et køleskab og andre hårde hvidevarer produkter A+++. Det ændrer sig nu, og fra den 1. marts vil A være det højeste energimærke herhjemme. Det skal være med til at gøre det nemmere for forbrugerne at vælge produkter, der sparer CO2 og penge på elregningen.
Lokalnyt

Hvorfor ikke forene landbrug og solenergi på samme areal?

27. februar 2021
Ved hjælp af vertikale solcelleanlæg vil forskere fra Aarhus Universitet hive både energi og afgrøder ud af samme landbrugsareal. Planen er at producere energi, når der er mest brug for den, og samtidig give plads til, at landmanden kan arbejde i marken.
Lokalnyt

185 bekymrede borgere i Rådved

26. januar 2021
Landsbyen Rådved som ligger mellem Egebjerg og Lundum er nabo til det store biogasanlæg, Horsens Bioenergi, som ligger tæt på motorvejen. Her er byens borgere meget bekymrede for en mulig udvidelse af anlægget og frygter for at deres huse bliver usælgelige og at anlægget kan udgøre en risiko.
Lokalnyt

175 millioner giver styrke til grøn SMV-bølge

18. januar 2021
I dag åbnes der for ansøgninger om tilskud, der hjælper virksomheder til bedre konkurrenceevne med klimavenlig produktion. Det kan give kraft til den grønne bølge blandt små og mellemstore virksomheder.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021