
Nu kan personer med en demensdiagnose få besøg af en ergoterapeut i deres eget hjem, som kan hjælpe dem med at få hverdagen til at fungere.
Den nyansatte ergoterapeut i Horsens Kommune, Jeanette With Lindér, tager på besøg hjemme hos borgerne og hjælper dem med at få struktur på hverdagen og i gang med aktiviteter.
- Mange rutiner, vaner og roller ændrer sig, når man får en demenssygdom. Ofte kan de rigtige aktiviteter og små ændringer gøre en stor forskel. Måske skal f.eks. shampooflasken placeres et bestemt sted for bedre at være’ lige ved hånden’, siger hun.
Det hele starter med en samtale, hvor Jeanette i samarbejde med borgeren og evt. pårørende sætter mål for, hvad borgeren har behov for.
- Vi laver en plan for, hvad borgeren skal opnå, og undervejs kan målene justeres, når sygdom og behov ændrer sig. Det handler om at skabe den bedst mulige livskvalitet for borgeren, siger hun.
Indsatsen finansieres af Horsens Kommunes andel af den ekstra milliard, som regeringen afsatte til ældreområdet på sidste års finanslov.
- Ældrepuljemidlerne har gjort det muligt for os at tilføre ekstra midler til demensindsatsen i Horsens Kommune. Derfor har vi blandt andet ansat en ergoterapeut, som kan hjælpe personer med let til moderat demens med en rehabiliterende indsats ved besøg i deres eget hjem, fortæller Susanne Rasmussen, der er leder demensindsatsen i Horsens Kommune.
Desuden er der for ældrepuljemidlerne i Horsens Kommune oprettet en Demens Hotline på tlf. 76 29 37 20, hvor borgere og pårørende kan henvende sig med spørgsmål og bekymringer om demens. Der tilbydes undervisning for pårørende til demente, og den 21. september markeres den internationale Huskedag med foredrag og andre aktiviteter på Ceres Centret i Horsens for alle interesserede.