
Fængselsmuseet har haft et utroligt år. I maj åbnede museet for store, nye udstillinger, som allerede har høstet anerkendelse nationalt og internationalt. Sommerens rundvisninger var en dunder-succes, og nu kommer så den foreløbige kulmination i form af Oplevelsesprisen 2015.
Ifølge Jørgen Christensen, direktør for hotelkæden Small Danish Hotels er tanken om Oplevelsesprisen opstået ud fra et ønske om at sprede anerkendelse og interesse for de mange fantastiske oplevelser, der er i Danmark. Det handler om at påskønne de dygtige mennesker, der leverer kvalitetsoplevelser og gør dét lille ekstra for at give danskere oplevelser helt i top.
Det unikke ved prisen er, at det er brugerne selv, som nominerer de oplevelser, som de mener, har fortjent denne anerkendelse. Derfor kom det også som en overraskelse for folkene bag Fængselsmuseet, da de fik meldingen om, at museet var nomineret.
- Vi er utroligt stolte over, at så mange har stemt på os, siger Fængselsmuseets chef, Anne Bjerrekær, - for det er jo en anerkendelse af, ar museet faktisk har formået at få et alvorligt og svært samfundsemne gjort aktuelt og relevant - samtidig med, at gæsterne også har haft en rigtig god oplevelse.
Anne Bjerrekær fortsætter: - Samtidig ser jeg det også som en stor anerkendelse af, at det er lykkedes Horsensianerne at få vendt byens image 180 grader. Fængselsmuseet er et samarbejdsprojekt, hvor rigtigt mange investerer hjerteblod. Og nu, hvor alle bakker op om og står sammen omkring byens nye kultursatsning, FÆængslet, er den gamle bygning ikke længere symbolet på noget dårligt og taberagtigt - men symbolet på den nye dynamiske kulturby i rivende vækst. Det er da en fantastisk forvandling!.
Fængslets chef Claus Pettersson supplerer: - Sidste år gik der 230.000 gæster igennem Fængslets porte for at opleve Fængselsmuseet, koncerter, events, erhvervsarrangementer mm. Det vidner om at projektet appellerer stærkt til alle slags gæster – og bekræfter styrken i projektet, nemlig at alle disse elementer kan spille sammen. Det er så fornemt og fortjent, at Fængselsmuseet modtager denne anerkendelse, og det vil give hele projektet et flot skub fremad.
Anne Bjerrekær og Claus Pettersson glæder sig i øvrigt begge til at Fængselsmuseet de næste par år – med hjælp af store fondsdonationer – fortsat kan udbygge den permanente udstilling, bl.a. med en rekonstruktion af Carl August Lorentzens legendariske flugttunnel, som forventes at stå klar i maj 2017.