Rebstigen - fangernes talerør



Rebstigens forside i august 1972.

I oktober 1969 så fangebladet ”Rebstigen” for første gang dagens lys. Det var fangerne selv, der skrev, redigerede og trykte bladet, men alle, både indenfor og udenfor fængslet, kunne bidrage med indlæg. Indholdsmæssigt bestod rebstigen af en blanding af artikler, debatindlæg og servicemeddelelser. Initiativtagerne ønskede, at bladet ”kunne blive et positivt led i den interne kommunikation og på samme tid skabe kontakt med de kredse udenfor murerne, der i den kommende tid har mulighed for at præge den aktuelle debat”.     
 Denne søndag vil rundvisningen tage sit afsæt i fangebladets tilblivelse og dets indhold. Med Rebstigen som omdrejningspunkt vil historiker Rasmus Barslund Grønbæk fortælle om en række af de emner, som fangebladet beskæftigede sig med. Bl.a. kan man høre om narkotika, fangernes arbejdsforhold, deres fritidsbeskæftigelser og ønsket om at modtage ”ukontrolleret besøg”.
 På den spændende rundvisning i Fængselsmuseet fortælles bl.a., hvad formuleringen ”ukontrolleret besøg dækker over, og der vises et udvalgt af de ”farverige” Rebstige-forsider.  Der aflægges også et besøg i de tidligere redaktionslokaler, hvor gæsterne vil blive tilbudt en kopi af det første nummer af Rebstigen. 

enlightenedBliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025