Flere unge skal have en uddannelse



Ambitionerne er høje i Horsens Kommune – også når det gælder uddannelsen af kommunens børn og unge.
 Derfor er repræsentanter for byrådspartierne i Børne- og Skoleudvalget blevet enige om et forslag, som skal sikre, at flere af kommunens unge får en ungdomsuddannelse, og at alle unge i folkeskolen får flere udfordringer og valgmuligheder, som kan bringe dem endnu længere end i dag.
 Borgmester Peter Sørensen (S) har hen over sommeren været i tæt dialog med repræsentanter fra partierne om en plan for at styrke udskolingen i kommunens folkeskoler, og der er nu skabt enighed om at forslag, der indgår i de kommende budgetforhandlinger.
 - Ambitionen er klar: Alle elever skal blive endnu dygtigere, og alle elever skal have optimale muligheder for at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er lykkedes at løfte niveauet i de små klasser i vores folkeskoler, men der er brug for en betydelig styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune – altså en styrkelse af en lang række faktorer fra 7. til 9. klassetrin, siger Peter Sørensen.
 Han nævner eksempelvis, at skolerne skal have mulighed for et bredere udbud af fag og niveauer, som kan motivere alle unge til læring og uddannelse.
 - Og det skal ske via styrket samarbejde mellem skolerne, større ambitioner, større vægt på faglighed, dygtigere faglærere og ikke mindst et langt tættere samarbejde med ungdomsuddannelser og erhvervsliv. Der er stort behov for øget fokus på både faglige resultater og på de unges parathed til at tage en uddannelse, siger Peter Sørensen.
 Etableringen af motiverende ungemiljøer, struktureret og målrettet samarbejde med ungdomsuddannelserne, stærkere faglige undervisningsmiljøer, nye valgmuligheder og mere varierede udfordringer for eleverne kræver ideelt set mindst tre eller fire spor i udskolingen – eller et nyt og meget forpligtende samarbejde mellem skolerne med en overbygning.
 - Og vi er blevet enige om, at vi skal nå vores mål gennem et betydeligt styrket samarbejde mellem de enkelte udskolingsskoler, siger Peter Sørensen.
 Det styrkede samarbejde skal ske gennem etablering af fem klynger af udskolinger, nemlig Højvang / Dagnæs og Bankager skoler / Østerhåb skole og Horsens Byskole / Lund, Brædstrup og Nim skoler, / Langmark, Stensballe, Søvind og Hovedgaard skoler / Gedved, Østbirk og Egebjerg skoler.
 Nim og Søvind skoler indgår i en samarbejdsklynge med henblik på at sikre kontinuitet fra mellemtrin til udskoling.
 Med etableringen af fem samarbejdsklynger får de lokale skoleledelser og skolebestyrelser en væsentlig opgave i at sikre, at der i de nye klynger af skoler sker en stærk koordinering og et udvidet samarbejde i forhold til at indfri de politiske ambitioner med udskolingen.
 - Der lægges med forslaget op til, at udskolingen i større omfang end hidtil skal drives på tværs af skolerne - og optimalt set samles på færre matrikler med henblik på at sikre, at alle elever udfordres og udvikles mest muligt. Det handler om vores unge og deres fremtid – ikke om noget som helst andet, siger borgmester Peter Sørensen.
 Forslaget, der skal styrke udskolingen i Horsens Kommune, indgår som nævnt i de kommende budgetforhandlinger.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025