Flere vil arbejde mere hjemme fremoverFlere virksomheder og medarbejdere har fået øjnene op for, at de ønsker hjemmearbejde som en del af deres arbejdsliv i fremtiden, viser en undersøgelse fra ejendomsmægleren Home og YouGov. Foto: Home

Markant stigning under corona: Flere videomøder og hjemmekontor som en del af arbejdslivet, viser spørgeundersøgelse fra YouGov og mæglerkæden Home

Af home a/s

Corona betyder nye tider på jobmarkedet med flere videomøder og hjemmekontor som en del af arbejdslivet.

Det viser en ny spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home denne sommer med besvarelser fra over 1.000 personer på arbejdsmarkedet.

For et år siden, da YouGov og Home i en tilsvarende undersøgelse spurgte til mulighederne for at arbejde hjemme, var det 22 %, der svarede ’ja’ til, at de med Corona-pandemien allerede arbejdede mere hjemme eller havde udsigt til at arbejde mere hjemme end tidligere.

Den andel er nu vokset til 29 %. De 7 procentpoint svarer til en stigning på knap 32 %. Ifølge YouGov en ’signifikant stigning’.

Hjemmearbejde del af arbejdsliv

Hos Home vurderer man, at det er en markant udvikling.

- I løbet af det seneste års tid, der for mange har betydet perioder med tvungent hjemmekontor, er vi blevet langt klogere på, hvordan corona påvirker vores arbejdsliv, og flere virksomheder og medarbejdere har fået øjnene op for, at de ønsker hjemmearbejde som en del af deres arbejdsliv i fremtiden. Mange steder er man ganske naturligt kommet videre med implementeringen i hverdagen, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home.

- Der er ingen tvivl om, at corona har været en øjenåbner for mange virksomheder og medarbejdere i forhold til hjemmearbejde, siger Homes analytiker.

I Danske Bank fremhæver man eksempelvis både øget effektivitet, en mere fleksibel hverdag for medarbejderne samt besparelser i transportudgifter og -tid som gevinster ved hjemmearbejdet.

Undersøgelsen viser også et lille fald - fra 46 til 44 % - der svarer, at hjemmearbejde ikke er en mulighed for dem. Herunder ligger både besvarelser fra personer, der som følge af arbejdets karakter – fx i butik eller på fabrik – ikke har mulighed for at arbejder hjemme, samt fra personer, der er ansat i virksomheder, hvor hjemmearbejde i teorien er muligt, men hvor det af andre årsager ikke er en mulighed.
 

Home

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021