
Børn i Danmark skal ikke være afskåret fra at deltage i fritidsaktiviteter som fodbold eller spejder!
Sådan er den grundlæggende tanke bag Dansk Flygtningehjælps Fritidspulje. Den gør det muligt for flygtningebørn, hvis forældre er på integrationsydelse, at få dækket et kontingent til en fritidsaktivitet og køb af udstyr som en spejderskjorte eller fodboldstøvler.
- Det er vigtigt for både flygtningefamilier og for Danmark som samfund, at vi hjælper de her børn til at komme med i det fællesskab, som fritidsaktiviteter giver. Det vil give dem mulighed for en frisk start efter at være flygtet fra krig og alt det, de kender, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.
Fredag den 1. juli udvides kredsen af dem, der rammes af integrationsydelsen. Ifølge regeringens egne beregninger vil omkring 7.000 børn fremover blive påvirket af ydelsen. Derfor håber Andreas Kamm, at nyheden om mulighederne for at få støtte til at gå til sportsgrene eller andet vil komme bredt ud.
- Det betyder alverden for de her børn og for integrationen, at de kan deltage i det fællesskab, som fritidsinteresser giver. Vi vil derfor gerne opfordre så mange familier på integrationsydelse som muligt til at søge midler i puljen, siger han.
Puljen dækker børn op til 18 år, hvis forældre er på integrationsydelse og uledsagede flygtningebørn under 18 år. En nylig, anonym donation har også gjort det muligt at udvide kredsen til unge mellem 18 og 30, der er på integrationsydelse.
Det er muligt at modtage op til 1200 kroner om året til ét kontingent og 500 kroner årligt til indkøb af udstyr til aktiviteten som f.eks. sportstøj.
Politiken og Dansk Flygtningehjælp indsamlede i september 2015 penge til at give flygtningebørn mulighed for at gå til fritidsaktiviteter på lige fod med skolekammeraterne under overskriften 'Uden fritid, ingen fremtid'. De midler blev generøst suppleret af OAK Foundation og det blev samlet set til 10 millioner kroner. Også Ole Kirk’s Fond har efterfølgende støttet Fritidspuljen. En større, anonym donation har efterfølgende gjort det muligt at udvide Fritidspuljen, så den også er åben for 18 til 30-årige, der er på integrationsydelse.
Fritidspuljen kan søges af forældre til kontingenter til deres børn under 18 år eller af unge mellem 18 og 30 år. Der gives op til 1.200 kroner til kontingent til én fritidsaktivitet samt støtte til indkøb af udstyr for op til 500 kroner. Man kan læse meget mere om Fritidspuljen på https://fritidspuljen.flygtning.dk/. Her kan man også finde ansøgningsskema og yderligere kontaktoplysninger.