FN-Rally vinder en klassesejr i Djurs Rally 2020Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen

For Frank Nielsen og Per Brodersen i den 12 år gamle Citroën C2R2 Max, har det været en underlig sæson. Først var det ikke planlagt at de ville køre med i DM-serien, men derimod køre nogle løb i udlandet. Det satte pandemien en stopper for. Derfor besluttede de sig for at køre DM-sæsonen, selvom de ikke kunne deltage i alle løbene på grund af familieplaner, som kolliderede med løbsdatoerne. Noget fik de dog ændret i kalenderen, så de kunne deltage i tre af sæsonens fire afdelinger.

Første afdeling i Tyskland blev en af de udfordringer man helst vil være foruden, da de desværre måtte udgå med en bil der havde brugt for meget benzin – eller var blevet påfyldt for lidt i en pause mellem prøverne.  Anden afdeling på Falster var uden deltagelse af FN-Rally, så det blev de to sidste afdelinger i henholdsvis Tarm og på Djursland der ville blive tællende i mesterskabssammenhæng.

Hastighedsprøver på grus er Frank Nielsens speciale, og det blev holdets redning i år, da både løbet ved Tarm og finaleløbet på Djursland indeholdt mange kilometer på det løse underlag. Der var meget hård kamp om pointene i den tæt besatte klasse 4 tunede for biler op til 1.600 ccm. Ud over at kæmpe om medaljerne i klassen, køres der også en R2 Cup for de såkaldte R2 biler, som kører efter det internationale R2 reglement.

En anden plads i Rally Naturens Rige i Tarm for 14 dage siden, var et godt udgangspunkt til at supplere pointsamlingen i Djurs Rally. Der skulle holdes fuld fokus fra start til mål. Her viste mange års samarbejde mellem Frank Nielsen og Per Brodersen sig at være værdifuldt. De har fuld tillid til hinanden, så når alt fungerer i bilen, har de bevist at de er med helt i toppen af feltet i deres klasse, hvilket de bekræftede lørdag aften med en flot klassesejr.

Selvom de blot er kommet i mål i to af sæsonens fire afdelinger, betød den placering at de kunne tage hjem med en tredje plads i Danmarksmesterskabet, og dermed tage bronzemedaljerne med hjem til samlingen, som både indeholder guld- og sølvmedaljer fra tidligere år.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021