Fortsat stor tilstrømning til attraktive boliger i Horsens



Domea.dk er en af Danmarks største bygge- og boligadministrationer af almene boliger. Kunderne er ca. 100 boligorganisationer eller boligselskaber, der tilsammen ejer ca. 52.000 almene boliger i hele landet, og herunder altså også Domea Horsens.
 - Allerede før vi begyndte den fysiske opførelse af de 60 nye attraktive boliger på Godsbanegade var der en enorm interesse. Vi er vant til, at interessen stiger i takt med at byggeriet tager form og de interesserede kan se projektet i 1:1, men på Godsbanegade fik vi fornemmelsen af, at tilliden til projektet startede usædvanligt tidligt, muligvis på baggrund af og fordi konceptet for boligerne er en videreudvikling af de seneste byggerier. Hurtigt var der en venteliste på over 320. Domea Horsens har normalt ventelister på byggerier i Horsens midtby, men denne gang i højere grad en normalt. Ved andre byggerier, f.eks. Emil Møllers Gade, havde vi samlet ventelister på ca. 250 interesserede inden aflevering, siger Louise Prahm, bygherrerådgiver for Domea Horsens.
 - Det har meget at gøre med den centrale beliggenhed – og naturligvis byggeriets særdeles høje kvalitet. Beliggenheden er yderst central og dermed attraktiv for en bolig i Horsens – med nem adgang til E45, omfartsvejen, tæt på Horsens Banegård og på gågaden i hjertet af byen. Efterspørgslen på attraktive lejeboliger er så iøjnefaldende, at vi naturligvis overfor Horsens Kommune har tilkendegivet, at vi er interesserede i at bygge flere boliger i området. Efterspørgslen – ventelisterne – dokumenterer, at behovet fortsat er stort, også selvom Horsens Kommune i samarbejde med alle byens boligselskaber har tilført Horsens og andre byer i kommunen mange nye lejeboliger inden for en relativ kort årrække, siger Louise Prahm, Domea.dk.
 - Vi er meget stolte af de seneste boliger på Godsbanegade, hvor beboerne netop er flyttet ind i de 60 lejemål. Byggeriet er af meget høj kvalitet, og vi har udelukkende fået positiv respons fra de mange, der har set byggeriet. Vi har tidligere arbejdet sammen med Dansk Boligbyg a/s, Horsens, der har været totalentreprenør på Godsbanegade-byggeriet. Det var også Dansk Boligbyg a/s, der byggede de første 40 boliger for Domea Horsens på Emil Møllers Gade – et byggeri, der fik en fejlfri bedømmelse af Byggeskadefonden efter gennemgang af byggeriet. Vi er derfor spændte på, om vi – og Dansk Boligbyg a/s – kan gentage succesen fra Emil Møllers Gade, når Byggeskade-fonden udarbejder 1-års eftersyns rapporten for byggeriet på Godsbanegade, siger bygherre-repræsentant Louise Prahm, Domea.dk.
 Byggeskadefonden er populært betegnet boligselskabernes forsikringsselskab ved skader, der har deres årsag ved opførelsen af byggeriet, og i lighed med alle andre støttede byggerier indbetales 1 % af anskaffelsessummen til Byggeskadefonden, der bl.a. gennemgår og udarbejder 1- og 5-års eftersyns rapporter for byggerierne.
 Interessen for de 60 nye attraktive lejeboliger på Godsbanegade i Horsens har ikke alene været fra interesserede lejere, men også fra andre boligselskaber og private bygherrer.
 -Vi har haft mange fremvisninger, og også flere end normalt. Og Michal Hansen, projektleder i Dansk Boligbyg a/s, har fortalt at elever fra BTH flittigt har fulgt og besøgt byggeriet, siger Louise Prahm.
 - Vi bygger ikke ”samlebånds-lejligheder”, og ofte giver grundens udformning, beliggenhed, lokal-planer og boligselskabets ønske/krav m.v. til byggeriet, meget forskellige rammer for projekterne, og vi kan godt lide nødvendigheden i at differentiere byggerierne. Men overordnet har vi altid fokus på, at kvaliteten af byggeriet er meget høj, at planløsningen i boligerne er velovervejet, og at der opnås flest mulige bolig-kvadratmeter og færrest mulige ikke anvendelige fællesarealer, som hver lejer skal betale en andel af som en del af huslejen. Og netop det har vi ved fremvisningerne hørt omtalt meget positivt. Samtidig er boligerne fleksible med gipsvægge, så hver lejer individuelt kan indrette sin bolig efter ønske og behov. Og det har flere lejere faktisk benyttet sig af – de har inden indflytning kunne flytte en væg, og dermed ”skræddersy” deres egen bolig, siger Louise Prahm.
 Domea Horsens, som er bygherre, havde i sit byggeudvalg blandt andre formanden Boje Krogh Hansen, der bor i ”Lille Manhattan”. Han bidrog aktivt med idéer, der udsprang fra observationer i ”egen” afdeling.   
 Under byggeriet af de 60 boliger, der er fordelt på tre 5-etagers punkthuse på Godsbanegade, har Dansk Boligbyg a/s indbygget naturstens-bordplader i køkkenerne, og også vinduesbænkene er udført i natursten, mens gulvene er af egetræ, ligesom dørene er massive. Altså kvalitetsmaterialer, som gerne skulle glæde beboerne. Hver bolig har eget varme-genvindings-anlæg, og varmeforsyningen er Horsens Fjernvarme. Boligerne er isoleret ekstra godt, og hele byggeriet har derfor en ”klimaskærm”, som bidrager til lave varmeudgifter.
 Boligerne er fra 64 til 101 m2, og alle har altan på ca. 11 m2 og depotrum med direkte adgang fra boligen, ligesom der er anlagt P-pladser og cykelparkering. Nærmeste naboer er det fredede ”Bastian” og Retten i Horsens, og byggeriet er samordnet visuelt med retsbygningen for at skabe en helhed i området. Etagearealet er på 5.255 m2. RUM arkitekter, Horsens har været arkitekt, og Søren Jensen, Silkeborg, har været rådgivende ingeniør. Totalentreprenøren Dansk Boligbyg a/s har hovedkontor i Horsens og afdelinger i Hobro, Odense og Roskilde.

winkKlik her og bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025