Gårdmuseet Stjernholm: Æbler, æbler, æbler



Dette år er et rekordår for udbyttet fra frugttræerne, og på Stjernholm fejrede man den årlige æbledag og viste gæsterne hvad man kan få ud af den dejlige frugt.

Af Jørn Kildall. Fotos Arendina Post de Jong

De frivillige havde taget opstilling og var klar til at tage mod de mange gæster som lagde vejen forbi, denne dejlige søndag i flot solskin.

Det første man blev mødt af, var ikke synet, men duften fra de søde æbler som hang over det hele – det var himmelsk.

Hvis man tænker lidt så kan æbler bruges til meget hvilket gæsterne fik at se. Her blev skrællet æbler i lange baner, presset saft til æblemost, bagt rigtige æbleskiver og lavet æblekage med luftig flødeskum på toppen.

Jo der var masser at opleve på museet for gæsterne som kom ind på museet og det er de frivillige som sørger for at det lykkes endnu en gang.

Det kræver mange frivillige at drive stedet og der er et godt sammenhold. Men som alle andre steder kan man på Gårdmuseet Stjernholm altid bruge flere frivillige hænder og fra stedet opfordrer man flere til at melde sig under fanerne og være med til at drive et specielt og særpræget sted, som på flotteste vis fortæller et stykke Danmarkshistorie.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024