Gårdmuseet Stjernholm bliver levendegjort(Foto Jørn Kildall)

Tag med tilbage i tiden og oplev hverdagen på en traditionel dansk gård med håndværk, husflid og livlige demonstrationer i Gårdmuseet Stjernholm denne sommer.

Af Jørn Kildall. Fotos Arendina Post de Jong og Jørn Kildall

Den 20. august vil Gårdmuseet Stjernholm summe af liv og aktivitet. Med arrangementet "Stjernholm Levendegjort" bliver besøgende taget med på en rejse tilbage til dengang, arbejdet på en gård var præget af manuelt hårdt arbejde og simple livsglæder. Med museets idylliske rammer og historiske omgivelser er scenen sat til en autentisk oplevelse af fortidens hverdagsliv.

Veteranbiler og sommerens sysler

Er du ejer af en veteranbil, er denne søndag din chance for at vise den frem. Stjernholm byder alle veteranbiler velkommen på dagen. Udover dette, kan besøgende også se frem til en række autentiske aktiviteter, som sommerens landlige sysler, salg af honning, og meget mere. Fra den ivrige smed til snapsedamen Lis, vil der være en bred vifte af traditionelle arbejdsprocesser i aktion.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Husflid og håndarbejde

Autenticiteten stopper ikke ved det hårde arbejde. Frivillige vil demonstrere klassisk husflid: Vævning, strikning, spinding og meget mere. Og naturligvis vil der blive serveret de klassiske Stjernholmsvafler – bagt efter gammel tradition.

Smagsprøver og udstillinger

Som en fast tradition vil der blive serveret smagsprøver på rygeost i haven. Besøgende kan også glæde sig til udstillinger i staldbygningerne, der sætter fokus på alt fra tømrerfaget til flotte gamle kaffestel. Stuehuset vil også byde på en række finere udstillinger, heriblandt broderede billeder og gammel underbeklædning.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Museets skoletjeneste – lærdom og leg

Skoletjenesten på Stjernholm har altid været en favorit blandt skoleklasser. Her får eleverne chancen for at opleve, og ikke mindst deltage i, dagligdagens gøremål som de var i fortiden. Denne sæson byder også på særarrangementer i juleperioden.

Kom og oplev!

Gå ikke glip af denne unikke chance for at træde tilbage i tiden. Gårdmuseet Stjernholm i Nim holder åbent fra kl. 11 til 16 søndag den 20. august 2023. Mød op og oplev Danmarks historie på nærmeste hold!
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024