Giv et praj om skæve fliser og huller i vej



På Endelavevej hos Service og Beredskab i Horsens var der store smil i fredags. Forventningerne til Horsens Kommunes nye app - Giv et praj - er høje, og når borgerne lige får sig vænnet til det nye system, hvor de blandt meget f.eks. kan indberette huller i veje og skæve fliser, bliver det helt sikkert også nye tider for både borgere og de ansatte som vedligeholder veje mv i kommunen.
 Via den nye mobilapp sender borgeren et billede, og så bruges GPS-koordinaterne til at lokalisere borgernes henvendelse, hvis man sender fra stedet. Så slipper man nemlig for selv at angive koordinaterne. Man kan på app’en vælge ”den hurtige” indberetning eller den mere avancerede og borgeren kan efterfølgende følge med i hvordan det går med opgaven.
 Dette demonstrerede dagens forsøgskanin - teknisk direktør Tom Heron - ved fredagens event. Her var et mobilt hul placeret i lokalet og Heron fotograferede, praktisk med en sko på fotoet af hensyn til størrelsesforholdet, og indberettede via sin smartphone. Herfra kunne man følge hele processen omkring hullet på computeren, og hullet blev endda slutteligt lappet rigtigt med koldt asfalt inden ”forestillingen” var ovre.
 Forinden havde formand for Teknik og Miljøudvalget Ole Pilgaard (DF) fortalt om forventningerne til det nye værktøj, som havde været under udvikling i et pænt stykke tid. Egentlig havde han henvist til det en del gange, for et par dage efter at få at vide at det ikke helt virkede endnu.
 - Borgerne er villige til at fortælle om problemerne. Det fortæller at arbejde som udføres i marken er vigtigt, og der holdes øje, sagde Pilgaard. Nu kan borgerne følge med, og jeg tror det bliver en succes uden lige.
 Pilgaard glædede sig også over at han fremover kunne henvise borgerne til den nye teknologi, for faktisk fik formanden rigtig mange henvendelser på alle tider af døgnet.
 Tom Heron sagde efterfølgende at ”Giv et praj” bliver et rigtigt godt værktøj til at effektivisere. Opgaverne kan kategoriseres og sendes direkte hen til medarbejderen.
 - Midt i begejstringen skal vi dog huske på at vi ikke får flere ressourcer til at lappe alle de huller folk rapporterer, men for samme økonomi kan vi nu nå længere med bedre ruteplanlægning og f.eks. dirigere nogle i marken forbi, som lige er i nærheden.
 - Det er et planlægnings- og prioriteringsværktøj med gode udviklingsmuligheder, sagde Tom Heron.
 Inden action-eventen tilføjede ingeniør Steinar Sørensen at et sted er Horsens i front - på geovalidering (kortlægning) og det er vi stolte af.
 Steinar Sørensen kunne iøvrigt fortælle at han er så begejstret for det nye produkt at han om en måned skifter jobbet ud ved Horsens Kommune med et job i firmaet, der står bag app’en.
 Du kan læse om ”Giv et praj” på Horsens Kommunes hjemmeside, hvorfra der også er vejledning om brug og download - her!

smileyFå de lokale nyheder på din Facebookvæg, bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025