Flere elever vælger folkeskolen.
Det mærker Langmarkskolen i Horsens Kommune, hvor antallet af elever i børnehaveklasserne er steget med 117 % fra 29 elever i 2014 til 63 i år.
De mange elever har udløst oprettelsen af endnu en børnehaveklasse, så skolen nu er oppe på tre.
En af de forældre, som bevidst har valgt at lade sine to børn gå på Langmarkskolen, er Ditte Egeskov.
Hun er mor til Sofus, der går i 2. klasse og Gustav, som netop er startet i 0. klasse.
- Det er ingen hemmelighed, at der har været – og stadig er - fordomme om Langmarkskolen, fordi skolen rummer så mange forskellige nationaliteter. Da vores ældste søn skulle starte i skole, var jeg da også usikker på, om Langmarkskolen var det rigtige valg. Ikke mindst fordi 50 % af eleverne er tosprogede. Sammen med en 8-10 andre forældre fik vi arrangeret et møde med skolelederen, og i løbet af dette møde fik jeg ro i maven, fortæller Ditte, der ikke et øjeblik har fortrudt sit valg og heller ikke har været i tvivl om, at Langmarkskolen er det sted, Gustav skal tilbringe sit skoleliv.
Ifølge Ditte skal Langmarkskolen forholde sig til nøjagtig lige så mange udfordringer som andre skoler – og måske endda lidt flere på grund af elevernes forskellige kulturer - men dér hvor skolen skiller sig ud, er den måde, den håndterer udfordringerne på.
- Skolen bruger elevernes forskellige kulturbaggrunde aktivt i deres udvikling. Det afspejler sig blandt andet i, at eleverne lærer at hjælpe hinanden, og de bliver gode til at fejre hinandens succeser. Disse kompetencer kan børn kun tilegne sig ved at være i miljøet. Samtidig bliver eleverne også fagligt dygtige, fordi de deles op i hold alt efter niveau, så ingen – hverken de dygtige eller dem der har brug for lidt ekstra støtte – overlades til sig selv.
For skoleleder Birthe Rasmussen er elevfremgangen blandt andet et udtryk for, at skolen via holddeling og nye undervisningsformer som målstyret læring er i stand til at sikre, at alle børn bliver undervist på det niveau, de er på.
Samtidig har skolen i langt højere grad end tidligere formået at åbne sig i forhold til lokalområdet i kraft af et omfattende samarbejde med områdets børnehaver og idrætsforeninger m.m.
Og så er skolen god til at tage konflikter i opløbet.
- Vi oplever selvfølgelig også problemer her på Langmarkskolen, men vi gør alt, hvad vi kan for at få dem frem i lyset og få dem løst, så de ikke ligger og ulmer. Heldigvis kan det lade sig gøre i langt de fleste tilfælde, siger Birthe Rasmussen.
Ud over tilgangen til børnehaveklasserne er det samlede elevantal på Langmarkskolen steget med 11 % fra 451 elever i 2014 til 502 i år.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!