
De mest almindelige spørgsmål går på blomsterbuketter, der hører under madaffald, stanniol og hundelorte i poser, som skal i restaffald og spraydåser og elsparepærer, der hører til ved kemien på genbrugspladsen.
300 opkald om dagen mod normalt 50.
Antallet af borgere, som ringer til Horsens Kommune angående spørgsmål om affald, er seksdoblet i forbindelse med den nye affaldsordning.
- Der er virkelig tryk på telefonerne, og da vi gør meget ud af at følge borgerne ordentligt til dørs, kan vi ikke bare afslutte samtalen efter få minutter. Desuden skal vi i mange tilfælde følge op på opkaldene, hvilket også tager tid, siger Anne Dorthe Christensen, Affald & Trafik.
Kommunen henstiller derfor til, at borgerne væbner sig med lidt tålmodighed. Især hvis affaldet ikke bliver hentet om formiddagen.
- En del borgere ringer, fordi de ikke har fået hentet deres affald om morgenen, som de plejer. Men skraldemændene arbejder på højtryk for øjeblikket, og derfor sker det – indtil de nye renovationsbiler kommer – at affaldet først bliver hentet sent på eftermiddagen. Men det skal nok blive hentet, understreger Anne Dorthe Christensen.
Nogle borgere ringer desuden, fordi de gerne vil have hentet deres gamle affaldsstativer. Her henstiller kommunen til, at man bestiller afhentning via kommunens hjemmeside og bruger den kode, som er anført i de breve, man har fået om det nye affaldssystem.
Endelig vil borgerne gerne vide, om affaldet nu også holdes adskilt i renovationsbilerne og ikke bare ender i ét rum.
- Affaldet blandes ikke, men holdes adskilt, og vi laver regelmæssige kontrol på affald, når det afleveres. Intet affald blandes, understreger Anne Dorthe Christensen.