Pris til Sund By-medarbejder



Leder af programkomiteen for konferencen, Johan Lund, overrækker prisen til Ingunn S. Jacobsen

Ingunn S. Jacobsen vandt prisen for et indlæg om Horsens Kommunes arbejde med folkesundhed og medborgerskab. Med prisen følger et diplom og 10.000 nkr. (cirka 8.000 dkr.), som modtageren skal bruge til faglig udvikling – f.eks. deltagelse på en konference, et kursus eller en studietur.
 Ingunn har tidligere indsendt abstracts, men det var en overraskelse, at hun denne gang deltog i en konkurrence:
 - Da jeg indsendte mit abstract, var jeg slet ikke klar over, at der var en konkurrence. Det var et nyt initiativ for at få så mange som muligt til at indsende deres arbejde. En komité, bestående af en forsker og fire praktikere, vurderede de indkomne abstracts og på baggrund af en samlet pointsum, blev vinderen fundet, fortæller Ingunn.

Et abstracts indhold
Et konference-abstract er en kort præsentation af et relevant emne. I denne sammenhæng var det samlende emne folkesundhed:
 - Formålet med at udarbejde abstracts er, at konferencedeltagerne får et hurtigt indblik i forskellige initiativer, enten i praksis eller i forskning. På baggrund af de deltagende abstracts vælger man, hvilke emner man vil høre mere om. Andre lærer af den måde vi arbejder med folkesundhed på – men vi lærer også af de mange gode abstracts, vi får præsenteret på konferencer, understreger Ingunn.

Folkesundhed og medborgerskab
Ingunns abstract handler om, hvordan Horsens Kommune kobler folkesundhed med medborgerskab. Abstractet ligger derfor helt i tråd med konferencens formål om at præsentere viden fra både praksisfeltet og forskningsmiljøer:
 - Vores metoder bliver, selv efter snart 30 år, regnet for at være nyskabende og inspirerende for andre. At vi samskaber om velfærdsfællesskaber i stedet for at tilbyde kommunale ydelser – dét tror jeg appellerer til rigtig mange. Kommunernes Landsforenings konsulentvirksomhed KLK har på et tidspunkt været i Horsens og studeret bl.a. Sund Bys arbejde sammen med borgerne. KLK fandt, at det helt centrale i vores samskabelse er dialog og tillid. Når samarbejde mellem kommune og borgere bygger på dialog og tillid – da kan der ske rigtig meget godt!, slutter Ingunn.

Horsens Kommune er i forvejen kendt både herhjemme og i udlandet for alternative tilgange til folkesundhedsarbejdet. Horsens Kommune har tidligere modtaget den Nordiske Folkesundhedspris, Sundhed for Alle-prisen, den Danske Folkesundhedspris og Mens Health-prisen.

yesNyheder på Facebook, bliv ven med din lokale avis her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025