Horsens Kommunes ældste svømmeklub fylder 50 årOgså Hovedgård Friluftsbad, Horsens Kommunes første offentlige svømmebad, fylder 50 år i år. Jubilæet markeres med en stor fest i friluftsbadet for alle og med officiel deltagelse af bl.a. Borgmester, Peter Sørensen, lørdag d. 25. maj kl. 10-15. Svømmeklubben arrangerer jubilæet for friluftsbadet og fejrer ved samme lejlighed også sit 50-års jubilæum.

Et dobbelt 50-års jubilæum er usædvanligt og en stor dag - dels for en by af Hovedgårds størrelse og dels for svømningen. Alle børn og unge i Hovedgård og omegn har gennem de sidste 50 år lært at svømme i byens svømmehal og friluftsbad - enten gennem svømmeklubben eller gennem deres svømmeundervisning i skolen.

Med hver tiende borger i Hovedgård som medlem er svømning det næstmest benyttede fritidstilbud i området. 15 % af klubbens medlemmer kommer ikke fra Hovedgård og omegn. Størstedelen heraf kommer fra Egebjerg og Vestbyen i Horsens, og selvom Aqua Forum ligger tættere på, så tilvælger vores medlemmer derfra vores overskuelige, trygge og nære rammer i Hovedgård, fortæller klubbens formand, Androulla Winding.

En klub for alle

Klubbens grundlæggende vision er at være en klub for alle. Alle skal have mulighed for at lære at svømme uanset forudsætninger og pengepung.  Som barn kan man svømme for 600 kr. fra september til juni - den absolut billigste pris i kommunen.

”Vi har et socialt ansvar - og vi løfter det. Det er vigtigt for svømmeklubben, at prisen kan holdes nede. Det er en frivilligt drevet klub. Som bestyrelse lægger vi rigtigt mange timer i udvikling af klubben. Vi har ikke folk ansat til det,” udtaler Androulla Winding.

Fokus på nærhed og tryghed

Der er altid fokus på nærhed og tryghed for børnene, der går til svømning. ”Det skal være trygt at gå til svømning. Vores svømmehold er små - max 17 på begynderholdene til 1 instruktør og 2 hjælpeinstruktører. Det betyder, at der ikke er mere end 6 børn pr. træner” siger Androulla Winding og tilføjer: ”Hvis et enkelt barn er særligt utryg ved vandet, sætter vi en ekstra hjælpetræner ind for at støtte barnet i en periode”.

Det skal være sjovt at svømme, samtidig med at man lærer at svømme. Det er en af grundene til, at vi kan fastholde vores svømmere til de både, er 13 og 14 år”.
Klubbens fokus på det sociale ansvar ses også ved, at den gennem adskillige år har stillet livredder til rådighed, så børn og voksne gratis kan komme i svømmehallen og svømme hver anden lørdag i vintersæsonen. På den måde kommer børnene væk fra computer og tv lørdag formiddag og ind i gode fællesskaber med plask og leg.

Sunde og gode aktiviteter, der styrker sammenholdet og bidrager til fællesskabsfølelsen i byen og er med til at brande Hovedgård som et stærkt lokalsamfund og et attraktivt sted at bo.

Fællesskabet i højsædet

Fællesskabet har altid været i højsædet i Hovedgård IF Svømmeklub. Der er noget for enhver smag i programmet. ”Vi mønstrer år efter år fuldt bookede voksenhold - 4 stk. med aquafitness (det er meget usædvanligt)”, siger Androulla Winding. Vi har faktisk et helt hold pensionister, der fortsætter år efter år pga. det gode fællesskab og sociale samvær både før, under og efter træningen.

Stor opbakning til nye tiltag

Heldigvis er folk i Hovedgård og omegn også interesserede i nye tiltag og meget hurtige til at bakke op om nye aktiviteter i klubben. Sidste år blev der som noget nyt oprettet tre udspringshold i friluftsbadet - de var på under en uge fuldt booket. 2 crawlhold for voksne blev også hurtigt fuldt booket.

Igen i år er der nyt på tapetet. Hovedgård Svømmeklub tilbyder crawl og åbent vand træning i friluftsbadet for voksne. Et tilbud klubben glæder sig til at afprøve.

Hvad fremtiden bringer

Politikerne i Horsens Kommune er enige om, at svømmeanlægget skal bestå, og det står derfor over for en større renovering. Der er dog fortsat ingen svar på, hvornår arbejdet sættes i gang, eller hvor meget der udføres.

I svømmeklubben er bestyrelsen dog fortrøstningsfuld og sikre på, at der kommer en god løsning for både svømmehallen og friluftsbadet. Som bestyrelsesformand Androulla Winding udtaler. ”Vi glæder os til bedre rammer at svømme i. Det vil sætte os i stand til at udvikle os endnu mere som klub med endnu flere indbydende faciliteter. Ønskescenariet er et varmtvandsbassin, så vi kan tilbyde endnu flere træning i vand og oplevelsen ved glæden i vand”.

Stort tillykke til Hovedgård IF Svømmeklub med 50-års jubilæet.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021