Ungerådets medlemmer mødtes for første gang tirsdag den 30. september på Horsens Rådhus. Mest for lige at hilse på hinanden.
Og så alligevel. Der gik nemlig ikke lang tid, før arbejdsiveren tog over, og en masse gode idéer til en endnu bedre by for de unge svirrede i luften.
Ungerådet i Horsens er en udleder af Ungepolitikken, som Byrådet vedtog sidste år.
Medlemmerne er unge valgt af elevråd på uddannelsesinstitutionerne i Horsens Kommune, unge som arbejder eller som er på uddannelseshjælp eller anden offentlig forsørgelse samt unge, der bor i kommunen men studerer eller arbejder udenfor kommunens grænser.
Og politikernes forventninger fik Lone Ørsted (S), formand for Børne- og Skoleudvalget, også tydeliggjort over for de ca. 30 fremmødte.
- Jeg har ventet på den her dag, hvor vi kunne markere starten på Ungerådets arbejde. Nu sker det, sagde hun og fremhævede den måde, Ungerådet er opbygget på.
- Ungerådet består af såvel uformelle som formelle aktører. De uformelle aktører kan være med og arbejde med ét område og så være ude igen, mens repræsentanterne fra de forskellige ungdomsuddannelser sikrer den mere formelle del. Jeg håber, at denne model kan udløse en masse spændende aktiviteter, som kan gøre Horsens til en endnu bedre by at bo og uddannes sig i for de unge.
Og denne opfordring til at gå i gang med arbejdet tog tilhørerne til sig. Efter diskussioner i grupper om blandt andet gode og dårlige ting ved Horsens, blev idéerne skudt fra hoften i en lind strøm.
Blandt andet var de unge enige om nødvendigheden af, at uddannelsesinstitutionerne samarbejder på tværs om at få stablet arrangementer, koncerter, lektiecaféer, studiepladser og meget mere på benene. Og så skal PR-arbejdet omkring de eksisterende tilbud i byen intensiveres.
Andre forslag gik på, at de unge selv skal tage initiativ til aktiviteter på Fængslet, i højere grad udnytte byens grønne områder, skabe mere fokus på nichesportsgrene, samarbejde med Sund By om tiltag for unge med psykiske problemer og meget, meget mere.
Det er meningen, at Ungerådet skal mødes fem gange om året. Næste gang den 27. oktober 2014.
Ungerådets målgruppe er unge mellem 15 og 29 år, der bor i Horsens Kommune.
Ungerådet kan nedsætte arbejdsgrupper, som alle kan deltage i.
Ungerådet kan også lave aktiviteter som for eksempel politik, kampagner, events, høringssvar, fester m.v.
Horsens Byråd har afsat 100.000 kr. årligt til Ungerådets aktiviteter.
FOTO: Deltagerne skulle placere Horsens på en skala fra 1-10. Isolde Søe, der er medlem af elevrådet og går i 3. g. på Horsens Gymnasium, gav Horsens et 7-tal med en lille pil nedad. – Jeg efterlyser nogle tilbud til de unge, der har forladt 10. klasse. Vi kan også godt føle os lidt isoleret herude på Horsens Gymnasium, så jeg håber, at Ungerådet kan bidrage til et større samarbejde uddannelsesinstitutionerne imellem. Generelt håber jeg, at arbejdet i Ungerådet kan give os mere indsigt i, hvad der foregår på kommunalt niveau, så vi ad den vej kan sætte dagsordenen for nogle ting.