
Kapsejladsen afvikles ved lystbådehavnen ved Strandpromenaden i Horsens fredag den 19. september 2014 fra kl. 12.00 med forventet præmieoverrækkelse kl. 14.40.
Fra idé, over test-model til sejlklar båd
I 4 uger har HTX-eleverne på Learnmark Horsens arbejdet med båd-projektet, hvor de med en begrænset mængde materialer har bygget en båd, der kan bære en person i en 100 meter lang kapsejlads.
”Det har både været sjovt og udfordrende, fordi vi ud fra vores viden om blandt andet form, opdrift og bølger har skullet tegne båden, lave en model af den i størrelsesforholdet 1:10, afprøve modellen, justere båden efter testen og til sidst bygge den i fuld størrelse,” fortæller Christina Larimore.
Og hun tilføjer, at de i hendes gruppe har fordelt arbejdsgaverne godt.
”Vi har en sejler i gruppen, som ved alt om både, en anden i gruppen er god til det håndværksmæssige, og jeg er vild med at skrive rapporter. Vi supplerer altså hinanden ret godt i det her projekt, så naturligvis vinder vi,” konkluderer hun.
Et typisk HTX-projekt
Daniel Bang Jørgensen går også i 2. g på Teknisk gymnasium HTX, og han er til fredagens kapsejlads konkurrent til Christina Larimore. Hans gruppe går også efter at vinde den eftertragtede vandrepokal, og de har lige som en del andre af deres konkurrenter bygget en lang og smal båd.
”Vi har beregnet os frem til, at den form klarer sig bedst på vandet, og det bliver spændende at afprøve båden på fredag. Det her er et typisk HTX-projekt. Vi eksperimenterer, ser sammenhænge mellem fx bådens form og fart og afprøver så teorien i virkeligheden. Og så er det samtidig sjovt,” pointerer han.
Materialer til rådighed
• 1 krydsfinérplade på cirka 2,5 m x 1,2 m og 5 mm i tykkelsen
• Strips
• Silikonemasse
• 2 m langt bræt til udformning af paddel
Antal deltagere
• 90 HTX-elever fra 2. g
• 25 hold med hver deres håndbyggede båd
Samarbejde mellem fag
• Båd-projektet er et teknologiprojekt, der involverer faget fysik. På den måde lærer eleverne at bruge deres viden på tværs af faggrænser.