Hvad kan man gøre med 100.000 kroner?



Horsens Kommunes projekt Trygge Landsbyer er i 2017 tildelt 4 områder: Sejet, Underup, Gantrup og Ørskov.
 I søndags havde foreningen for godt naboskab - Underup og omegn indkaldt til opstartsmøde for alle i området Underup/Torp/Vorbjerg. Omkring 50 var mødt op i Nim Multihal, hvor tovholder Rasmus Buhl Christiansen og de øvrige fra initiativforeningen bød velkommen.
 Forud for søndagens møde var der i januar afholdt et ”brainstormingsmøde”, som af Horsens Kommune var blevet belønnet med de 100.000 kroner. Et møde som kastede 52 gode idéer til en ansøgning af sig.
 Horsens Kommune havde udstyret styregruppen med sorte Tryg Landsby T-shirts, og det var en velforberedt præsentation de fremmødte fik i Nim. Overordnet skal pengene bruges på at styrke naboskab, sammenhold og fremme udviklingen i området, og nu skulle der findes tovholdere til de forskellige projekter.
 - Vi skal have brugt pengene senest i første kvartal 2018, sagde Rasmus Buhl Christiansen, som ellers tilkendegav meget frie rammer for ”til hvad”.
 - Flertallet bestemmer, også i forhold til budgetter, og alle fra området er indbudt.
 Forslagene fra mødet i januar havde gruppen inddelt i 10 hovedgrupper. Nu skulle der findes tovholdere og stod nogle af grupperne uden sådanne, blev projektet for denne gruppe betegnet som uden interesse, men tovholderne stod i kø i Nim.
 Rundt om ved bordene fordelte de fremmødte sig. Og alene det at der flere steder var brug for præsentation af tilhørsforhold og bopæl, gjorde at processen med at styrket sammenhold allerede var igang.

Skæringsdato 24. maj
Snakken gik iøvrigt i halvanden time. Nogle af grupperne blandede sig på kryds og tværs, koordineringen var allerede godt igang forud for evalueringen inden den fælles spisning, som afsluttede dagen.
 Grupperne som man kunne melde sig til var: Gruppe 1 ”Nabohjælp”, som bl.a. arbejder med at udbygge en Facebookgruppe og hjemmeside. Gruppe 2 ”Indkøb af udstyr”, hvor fællestelt blev vejet og fundet for tungt p.g.a. vedligeholdelse og tilladelser, men mobile grill fik f.eks. et blåt stempel. Gruppe 3 ”Nye faciliteter/samlingspunkter”, her blev kirkens parkeringplads udpeget som det naturlige samlingpunkt, f.eks. med borde/bænkesæt, bålplads, frugttræer og infotavler. Måske også en shelterplads ved Slaggård Banke kunne være en mulighed. Gruppe 4 ”Stisystemer”, her skal arbejdes med stisystemer med udgangspunkt i kirkens parkeringsplads og i samarbejde med gruppen om historiske minder og gruppen med infotavler. Gruppen udpegede 2 stisystemer man gerne ville arbejde videre med. Gruppe 5 ”Årets aktiviteter”, ville arbejde frem mod et arrangement hver 2. måned. 3 fællesspisninger samt sankt hans, sommerfest og noget for de allermindste, f.eks. halloween. Gruppen så sig selv som overordnet styregruppe og ikke den, der skulle arrangere i praksis. Gruppe 6 ”Større event”, ville koncentrere sig om 2-3 arrangementer om året, f.eks. løb, vandring, mountainbike og måske noget forud for sommerfesten samt et forårs og et efterårs arrangement, men store koncerter var nok ikke aktuelle, var der enighed om. Gruppe 7, ”Historiefortællinger”, ville arbejde med QR koder og afholde en event hver gang en ny kode kunne opsættes. Emner er der rigeligt af, meget historie er allerede skrevet. Måske starten blev Messing Jens og hans Hest. Emnerne var mange og gruppen ville kontakte skolen for at inddrage børnene i fortællingerne. Gruppen var skåsikre på at der kunne skaffes yderligere økonomi til projektet, og lød til allerede at være langt i processen. Gruppe 8 ”Vartegn og områdefortælling”, et vartegn for området og forskønnelse med forårsblomster ved indkørslen til byerne og en flagallé med ca. 12 flag var blandt tiltagene her. Gruppe 9 ”Kommunikation og formidling”, var også opmærksomme på at få lavet et website med bedre information, infotavler og måske en velkomstfolder til nye borgere. Gruppe 10 ”Den åbne gruppe”, havde tanker om at fjerne bebyggelser, f.eks. den gamle smedje og mejeriet, og måske muligheden for at overtage den gamle købmand i Underup som samlingssted, men det var nok over budgetrammen, var meldingen. Etablering af den gamle kirkesti var også nævnt som et interesseområde i gruppen, som har helt frie hænder.
 Frem til den 24. maj skal grupperne meddele styregruppen hvem der er tovholder og gerne navne på arbejdsgruppens medlemmer. På mødet den 24. maj kommer Jesper Nielsen fra Horsens Kommune og hjælper til med at samle trådene. Indtil da holder arbejdsgrupperne interne møder, så alle er klar til den 24.

Hvem har den længste ved sommerfesten?
Til sommerfesten, som afholdes den 5. august, søsatte initiativgruppen iøvrigt en konkurrence. Konkurrencen går ud på at så et solsikkefrø, og om hvem der får den højeste solsikke, hvilket afgøres ved byfesten. Og dommerne, de kommer rundt på besøg og måler, og således bliver der sikkert lejlighed til at tale om meget andet end solsikker i Underup, Torp og Voerbjergområdet i tiden der kommer.

winkKan du li' vores artikler, giv os et like her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025