I daginstitution Østbirk spiser man godt



Maden bliver lavet i produktionskøkkenet i Skovhuset, som ledes af Anita Kruse, som er kostfaglig eneansvarlig.
 For tiden er børnene selv i gang. Anita fortæller om økologi, nøglehuls- og fuldkornsmærkede varer. Det er de mærker børnene skal kigge efter, når de selv skal ud at handle ind til 3 retters menu.
 Forret, hovedret og dessert, eller som der blev sagt, ”bagret”.
 Børnene er med til at sammensætte menuen, og skal selv være med til at lave retterne.
 Baggrunden for projektet er at give børnene gode madvaner, viden om sund mad, erfaringer med at være deltager og få ansvar.
 - Maden er en social aktivitet hvor vi arbejder med at udvikle børnenes maddannelse, hvilket betyder at børnene via inddragelse og dialog tilegner sig: viden og indsigt om maden,  engagement i form af udvikling af nysgerrighed, madmod og madglæde og handleerfaringer ved at være inddraget aktivt i hele processen samt kritisk sans der ruster børnene til senere i livet at træffe valg på et reflekteret grundlag,
 Madglæde: glæden ved at spise velsmagende mad, eller finde ud af at man godt kan lide noget mad man ellers ikke tidligere har kunnet lide.
 Madmod: Mod til at smage ukendt mad.

winkBliv ven med Østbirk Avis på Facebook, klik her og få nyhederne på din væg!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025