Borsao seléction Tinto - Spanien, Campo de Borja.
Én af vores spanske rødvine med det mest imponerende CV! Vinen kommer fra et af Spaniens mest succesfulde vinhuse de senere år - Bodegas Borsao. Huset der år efter år bliver rost til skyerne af Robert Parker, der bl.a. har udtalt at Borsao står bag nogle af verdens bedste vine til prisen.
Om denne vin udtaler Parker: ”Muligvis den største enkeltstående tørre rødvin i verden til prisen” - vi vil lade dig være dommer. Dejlig koncentreret med en vidunderlig fløjlsblød struktur og flere krydrede elementer som blander sig med en ren blommeagtig fugtighed. Virkelig lækker og - som altid med Borsao - leveres der fremragende værdi for pengene.
Vinen er sammensat af Grenache, Syrah og Tempranillo. Alle druer kommer fra vinstokke, der er mellem 15 og 30 år gamle, hvilket er med til at give vinen flere nuancer og mere karakter. Farven er mørk kirsebærrød med antydninger af lilla. Duften er fyldig og frisk - typisk for en ung vin med stor druekarakter - med nuancer af røde bær, krydderier og et strejf af blomster. Mellemfyldig smag med bløde og velbalancerede frugtsyrer, der giver en relativ lang og behagelig eftersmag. Vi anbefaler at nyde vinen ved 16-18 grader.
’Campo de Borja’ appellation ligger syd for Navarra og Rioja i Zaragoza-provinsen for foden af Moncayo-bjergene. D.O. appelationen blev dannet i 1980 og den udskiller sig ved at være Garnacha-druens land. Bodegas Borsao blev grundlagt i 1958 som drueproducent, men kom først på markedet med egne vine i 2001. Moncayo-bjergene giver med deres bløde, kuperede terræn de bedste betingelser for druedyrkning, specielt Garnacha der traditionen tro udgør 70% af områdets drueproduktion. Nye druetyper som Syrah, Tempranilla, Merlot og Cabernet Sauvignon har med tiden også fået slået rødder i den hårde, tørre og stenholdige jord. Bakkerne er med til at beskytte vinmarkerne, der ligger mellem 400 til 700 meter over havets overflade. Bodegas Borsao tror på at en god vin ”fødes” i vinmarken og de er derfor meget omhyggelige med at høste på det helt rigtige tidspunkt. Ikke for tidligt, da det vil give stramme og snerpende vine, og ikke for sent, da vinene så vil blive slappe og i bedste fald marmeladeagtige. Når druerne er høstet, gennemgår de en ekstra kvalitetskontrol inden de bliver sendt ind i vineriet. Vinhuset følger løbende med i den teknologiske udvikling for at efterstræbe den bedst mulige kvalitet og i vineriet styres den rette temperatur i gæringstankene derfor elektronisk
Vinen er den første i et samarbejde mellem Laudrup Vin & Gastronomi og SuperBrugserne i Østbirk og Gedved. Vi syntes, at det er et fantastisk godt glas vin til prisen siger uddeler Mikael Steiniche, Gedved.
Vinen sælges i november måned til 49 kr. - normalprisen er 99,95