Kærlighed og musik: Sommersang i Tolstrup kirkeEn levende og morsom aften med Casper J.F. Rosenkilde, der deler sin musikalske rejse, fra barndommens første musikalske oplevelser til hans nutidige virke i kirke- og kulturarbejder. Der var sommersang i Tolstrup kirke torsdag 29. juni.

Temaet var igen KÆRLIGHED, men denne gang var det kirkesangeren, kirke- og kulturmedarbejderen Casper J.F. Rosenkilde, der levende og morsomt fortalte om sin egen vej ind i musikken. Der var ingen salmebøger eller højskolesangbøger. Alle billeder og tekster blev vist på storskærm i kirken.

Musikken og familien

Han startede med at vise et billede af sig selv som ca. 1-årig, der rider ranke på skødet af sin musikalske morfar. Faktisk har han ikke bare arvet "en rigtig Rosenkilde-næse", men er tydeligvis præget af musikalske gener fra både farens og morens side. "Slægt skal følge slægters gang."

Musikalsk rejse

47 tilhørere blev guidet gennem gymnasietidens rockorkester og ungdommens tiltagende glæde ved al slags sang. Allerede som 20-årig blev Casper "ramt af musikken" i forbindelse med sin fars bortgang. Det blev et vendepunkt. Han skulle alligevel ikke læse biologiske fag. Sang – både korsang og solosang – blev hans vej i livet. Han læste på universitet, på konservatorium og på kirkemusikskole. Repertoiret strækker sig frit over klassisk, musical, viser og rock.

Passion for kirkemusik

Hans store interesse i dag er kirkemusik og musikpædagogik. Det er ikke kun de små menighedsmedlemmer, han kan fange; det lykkedes i høj grad for ham at engagere de mere modne kirkegængere.

Fællessang og kærlighed

Indimellem sang vi alle med på bl.a. "Ole sad på en knold og sang", "Det er i dag et vejr" og "Svantes lykkelige dag." Han havde taget sin højgravide kæreste Laura Ritsmar med, som også er sanger, og som han har mødt i professionel koncertsammenhæng. Aftenen sluttede med "Dejlig er jorden", et fadervor med "døvefakter" samt et scanningsbillede af Casper og Lauras kommende barn. I sandhed en kærlighedsfuld aften.

Det var den tredje Sommersang i juni måned. Det har været spændende at opleve, hvor forskellige de har været. Endnu mere spændende bliver det at opleve de næste tre: 10. august i Ørridslev Kirke, 17. august i Gangsted Kirke og 24. august i Søvind Kirke.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023