Gedved

Gedved, en idyllisk by beliggende nær Horsens, er en hyggelig oase i Østjylland, der byder på en blanding af historie, kultur og smuk natur. Byen er kendt for sin nærhed til både Horsens og Skanderborg, og dens placering mellem Gudenåen og Horsens Fjord skaber et unikt landskab, der indbyder til afslapning og udforskning.

En af Gedveds mest bemærkelsesværdige attraktioner er Gedved Seminarium, en historisk uddannelsesinstitution grundlagt i 1872. Bygningen rummer i dag Gedved Kultur- og Medborgerhus, hvor man kan opleve kunstudstillinger, koncerter og foredrag.

For naturelskere er der mange muligheder for vandreture og cykling i og omkring Gedved. Gudenåen og Horsens Fjord tilbyder storslåede naturscenerier og mulighed for at fiske, sejle og svømme. De lokale skove og parker, som Stensballe Skov og Bygholm Park, er populære udflugtsmål for både lokale og turister.

Gedved er desuden vært for en række lokale arrangementer og markeder, hvor man kan opleve den lokale kultur og samvær.

Gedved er den ideelle destination for dem, der ønsker at opleve den danske bylivets charme, samtidig med at de kan nyde det smukke landskab og de mange aktivitetsmuligheder, der findes i regionen. Med sin historie, kultur og naturskønhed er Gedved en perle ved Horsens, der fortjener at blive udforsket og værdsat af besøgende fra hele verden.


 

Lokalnyt

Gjedved Kjørmes Gjilde

12. februar 2024
GEDVED - Det var det Herrens år 2024, lørdag 3. februar, at byens oldermand, Erik Winther med god hjælp fra Erik Jensen (professionel jagthornsblæser) gav lyd i signalhornet og hidkaldte byens bedste og klogeste mænd. Tiden var inde til regnskabets time.
Lokalnyt

Gedved Sognegård: Aflysninger af arrangementer.

10. januar 2024
GEDVED - Det er med ærgrelse, at Kattrup-Tolstrup Sognes Menighedsråd måtte aflyse 2 arrangementer i Gedved Sognegård her ved indgangen til det nye år. Som det er mange bekendt, også ved læsning af artikel i nærværende avis, har vi været i gang med et større projekt ved sognegården hen over efteråret og starten på vinteren.
Lokalnyt

Danmarks første Adventsbål

11. december 2023
GEDVED - Arrangementet ”Adventsbål ved Gedved sø” startede kl. 15 fra Sognegården i Gedved. I et flot fakkeltog forbi Brugsen og gennem Gedved ankom konfirmanderne og de øvrige deltagere til opholdspladsen ved søen.
Lokalnyt

Danmarkshistoriens formentlig første adventsbål

7. december 2023
GEDVED - Søndag d. 10. december sidst på eftermiddagen tænder konfirmander i Kattrup og Tolstrup Sogne danmarkshistoriens formentlig første adventsbål. Med fakler går konfirmanderne i et optog fra sognegården gennem julesmykkede Gedved og ned til den nye Gedved Sø, hvor et adventsbål venter på at blive tændt af de mange fakler.
Lokalnyt

Voldsom trængsel og alarm på Gedvedhus

27. november 2023
Julemarkedet er et af de hyggeligste arrangementer vi har på Gedvedhus, siger formand for Kombirådet Eilif Hedegård. Bare se dig rundt, der er kun glade ansigter, og så er indtægterne med til at lægge grunden for mange af de arrangementer vi ellers har.
Lokalnyt

Julekoncert i Gedved: En fest for sanserne

24. november 2023
I hjertet af Gedved venter en særlig juleoplevelse den 10. december. Danscher koret vil med hjertegribende melodier og varme fællessange forvandle en almindelig vintersøndag til en mindeværdig aften.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023