Hos Kagehuset i Hovedgård kender man godt det vigtige i at bruge en syrlig frugt som æblet som kontrast til kagens sødme. Derfor bruger bagermester Henrik Kjær Tolstrup Æbler mellem Gedved og Tvingstrup som leverandør af økologiske æbler til de næste uger produktion af æbletærte og æblesnitter.
Hos Tolstrup Æbler har man mange forskellige æblesorter, og Kagehuset anvender primært sorterne Discovery og Rød Aroma i deres bagværk, og Henrik Kjær fortæller om æblekagerne:
- Vi aftager en masse friske æbler og får leveret kasser til bagerier næsten hver dag. Vi har anskaffet os en æbleskrælle-maskine og en udstikker. Til hver æbletærte bruger vi 1½ æble og til hver æblesnitte bruger vi et halvt æble. Så vi bruger en del af Holgers og Lis’ lækre æbler mens der er sæson for dem.
Holger Hansen og Lis Andersen producerer økologiske æbler, pærer, blommer, æblemost og honning, som er fordelt på 18.000 træer. Alle æbler bliver vurderet af Holger og Lis, inden de håndplukker dem. Hvis et æble ikke lever op til deres strenge krav, går de ikke til spilde men bruges som mad til gårdens frilandsgrise som går lige bag ved æbleplantagen.
Bagermester Henrik Kjær har valgt at samarbejde med Tolstrup Æbler dels fordi de er en lokal virksomhed og fordi deres kvaliteten af deres produkter er i top.
Kildall