
Både bagersvend Ole Christensen og mester Henrik Kjær fra Kagehuset i Hovedgård er efter indledende runde i kampen om at lave Danmarks Bedste Brød og Kage nu videre til finalen, der afvikles på Rådhuspladsen i København tirsdag den 23. september.
Konkurrencerne, der har været afviklet siden 2001, arrangeres af Bager- og Konditormestre i Danmark og trækker rigtig mange deltagere fra hele landet. I år var rekord mange brød og kager tilmeldt de 7 kategorier. I kagekonkurrencen stod dysten i kategorierne Bagt Tærte, Kransekagestykke og Tørkage, mens brødkonkurrencens kategorier fordelte sig på Specialbrød, Rugbrød, Frokoststykker og som en nyhed Fuldkornshvedebrød.
I indledende runde, der fandt sted i henholdsvis Odense den 2. september og Køge den 4. september, har tre juryer bestående af tre fagligt kompetente dommere nu fundet landets 10 bedste produkter i hver af de 7 kategorier.
Disse finalebrød og kager er nu klar til at blive bedømt af endnu 2 juryer inden de endelige vindere kan kåres. Dette sker ved et stort anlagt offentligt finalearrangement på Rådhuspladsen i København den 23. september 2014.
Ole Christensen og Henrik Kjær gik videre til finalen i kategorien rugbrød, hvor Ole deltog med sit Durum kernerugbrød og Henrik med skinkerugbrød med melonkerner og boghvede.
- Grunden til navnet skinkerugbrød er at brødet er bagt i en stegepose og formet som en skinke, forklarer Henrik.
De 2 bagere venter nu spændt på finaledagen på Rådhuspladsen, med håbet om, at Kagehuset efterfølgende kan bryste sig af at have Danmarks Bedste rugbrød.