Komik og satire på dagsordenen: Horsens Revy sætter fut i byens humorHenriette Hansen - koreograf. Kamilla Engelund Nielsen -instruktørassistent. Gitte Fogh Jul - instruktør og Sisse Ferndorf-Christensen - forestillingsleder. (Foto Jørn Kildall)

Hvis Horsens var en kage, ville den måske mangle lidt glasur og konfetti i form af humor og satire. Men nu kommer de talentfulde bagere fra Horsens Amatør Teater (HOAT) for at ændre det! De har sat sig for at lancere en helt ny Horsens Revy i oktober, der vil bringe latter og underholdning til byens borgere.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Nu er tiden kommet til at finde de sjove, rytmiske og sangglade skuespillere, der skal være med til at sætte kulør på scenen og fyre op under Horsens' humørbarometer. HOAT har planlagt en audition den 29. april, hvor instruktør Gitte Fogh Jul, formand Kamilla Engelund Nielsen og koreograf Henriette Hansen vil finde de skjulte komiske talenter i byen.

"Vi har allerede fået omkring 10 tilmeldinger til audition … og det er førend vi har annonceret for det. Så det ser lovende ud," fortæller instruktør Gitte Fogh Jul med et skævt smil. Gitte har masser af erfaring med revyer: "Jeg har lavet meget revy gennem tiden, og da HOAT kontaktede mig for at høre, om jeg ville instruere deres nye revy, skulle jeg ikke tænke længe."

Instruktør for Horsens Revy 23 er Gitte Fogh Jul (Foto Jørn Kildall)

Hos Horsens Amatør Teater er ambitionerne høje, og de frivillige ildsjæle bag projektet har masser af erfaring at trække på. Gitte fortsætter: "Vi søger fire eller seks talentfulde skuespillere, som er sjove, har god timing, kan synge og danse. Det er meget at forlange, men vi sætter baren højt for revyen og vil give Horsens det bedste."

Formand Kamilla Engelund Nielsen er også begejstret for projektet: "Jeg er formand for Horsens Amatør Teater, og skuespillet har altid været til stede i mit liv. Jeg har prøvet mange genrer og har også været med i nogle revyer selv. Jeg skal være instruktørassistent og må indrømme, at det trækker i mig for at stå på scenen … men det bliver kun off-stage i denne omgang."

Til at spille alle tonerne i Horsens Revy har man hyret Kim Maarup, der ud over at være professionel musiker også arbejder i Horsens kommunes kulturafdeling. Kamilla fortæller om deres heldige samarbejde med Kim: "Jeg er gift med 'Bomle', som er musiker, og har derfor kontakt med mange musikere i Horsens og hele Østjylland. Vi har været så heldige at få Kim Maarup med som pianist. Selvom Kim udgør hele orkesteret, kan han få det til at lyde som om der er mange flere musikere med."

Auditionen vil udfordre de håbefulde skuespillere med både rytme, dans, sketch og sang. Målet er at finde det perfekte hold, der kan bære den humoristiske fakkel og sætte Horsens på det komiske landkort.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023