Hårdt at sidde ned



Det har været noget af en omvæltning for de to ernæringsassistender Lene Broe Hovgaard (t.v.) og Anette Lund Larsen pludselig at skulle sidde ned i otte måneder, men kurset har været det hele værd, mener de. Foto: Horsens Kommune/Per Algreen.

Anette Lund Larsen og Lene Broe Hovgaard har i over 20 år stået op det meste af den tid, de har været på arbejde.
 Men et otte måneder langt kursus fik dem ned at sidde.
 Takket være Horsens Kommunes målrettede arbejde med at give ufaglærte et kompetenceløft fik de to kvinder tilbuddet om at komme på et kursus, der nu giver dem retten til at kalde sig ernæringsassistenter.
 Begge kvinder er udlært husassistenter og arbejder til daglig på Klovenhøjcentret i Brædstrup.
 Ud over masser af viden om sund kost, diætmad, præsentation af maden m.m., har kurset også omfattet kommunikation og samarbejde.
 Begge er tilfredse med forløbet, men de mange måneder på skolebænken har også krævet sin kvinde at gennemføre, understreger de.
 - Det sværeste for mig har været at skulle skrive rapporter på computeren, for det er jeg ikke vant til, fortæller Anette.
 For Lenes vedkommende har det været en udfordring at skulle forholde sig til power point og excel regneark.
 At de nu har papir på noget, de i praksis har bedrevet gennem mange år, er en lidt underlig fornemmelse.
 - Det giver da selvtillid at bestå en eksamen, så vi har bestemt ikke fortrudt forløbet. Vi vil også gerne på flere kurser, siger de samstemmende.
 Ifølge ledende økonoma på Klovenhøjcentret Eva Nicolaisen har forløbet været både hårdt og lærerigt for kursusdeltagerne,
 - Det er flot, at de har gennemført. Det giver en faglig tryghed, at de nu har fået bygget en masse teori på deres håndværk, siger hun og tilføjer, at kravene inden for køkkenverdenen vil stige endnu mere fremover:
 - Tidligere var køkkenet ”placeret i kælderen”, men i dag er det en vigtig medspiller – ikke mindst i samarbejdet med plejepersonalet. Det stiller store krav til personalet.
 I alt 12 ernæringsassistenter har gennemført kurset.

- Horsens Kommune har siden 2010 sendt over 5200 medarbejdere på et kompetenceudviklingsforløb
- I den forbindelse har ca. 400 ledige været ansat i vikarjobs
- Alene det seneste år har ca. 230 personer fået en uddannelse som led i kompetenceløftet ”Fra ufaglært til faglært”
- Kompetenceløftet ”Fra ufaglært til faglært” omfatter ernæringsassistenter, chauffører, rengøringspersonale, gartnere, pædagogassistenter, ejendomsserviceteknikere og medarbejdere i Service og Beredskab

winkNyheder i nutid: Bliv ven med din lokale avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025